Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA-București anunță începerea procesului de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului...
Industria alimentară modernă trece printr-o transformare rapidă, în care cerințele consumatorilor pentru produse mai sănătoase, cu etichete curate și impact...
Ambalajele alimentare joacă un rol esențial în siguranța alimentelor și protecția consumatorilor. Ambalajele convenționale pe bază de plastic oferă doar...
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA-București anunță începerea procesului de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului...
La nivel european a fost lansată platforma educațională xORA – eXcellent One Health Risk Assessment Education (www.xoraeducation.eu), dedicată siguranței alimentare...
Proiect în derulare – ID 310482 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București implementează proiectul „Susținerea Inițiativelor de...
Proiectul „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural – RuralEcoInvest!” a publicat lista intermediară a proiectelor selectate spre finanțare.Lista include...
EFSA publică noi ghiduri privind siguranța fluorului Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat recent ghiduri actualizate pentru evaluarea...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural – RuralEcoInvest!”, a fost publicată lista intermediară cu punctajele obținute...
Publicăm rezultatul etapei de evaluare tehnico-financiară pentru planurile de afaceri depuse în cadrul proiectului cu codul 311078. Lista cu punctajele...
Fenomenele meteorologice extreme – valuri de căldură, secetă, precipitații abundente și inundații – și-au intensificat prezența în ultimele decenii, remodelând...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural - RuralEcoInvest!”, finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, a...
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis recent o opinie negativă privind utilizarea orotatului de magneziu dihidrat ca ingredient...
Într-o mișcare decisivă pentru protejarea sănătății publice, Elveția a adoptat o nouă reglementare care vizează eliminarea treptată a unor substanțe...
În perioada 22–23 octombrie 2025, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București organizează workshopul intitulat „From...
Context și motivațieÎn ciuda evoluției sistemelor de siguranță alimentară precum HACCP, incidentele alimentare rămân frecvente, cauzate în principal de comportamente...
Nutriția personalizată (PN) reprezintă o abordare care urmărește oferirea de recomandări dietetice, produse sau servicii personalizate, menite să sprijine atât...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural - RuralEcoInvest!”, finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, se...
În cadrul proiectului „Investește social prin antreprenoriat – ISA”, finanțat prin Programul „Educație și Ocupare” – Prioritatea 4, se lansează Runda...
În cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, Prioritatea P3 - Protejarea dreptului la demnitate socială, IBA București, coordonatorul proiectului...
ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE, INOVAȚIE, CULTURĂ ȘI ANTREPRENORIAT (ADICA) anunță lansarea concursului de selecție planuri de afaceri din cadrul proiectului: “PAS...