Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis recent o opinie negativă privind utilizarea orotatului de magneziu dihidrat ca ingredient...
Într-o mișcare decisivă pentru protejarea sănătății publice, Elveția a adoptat o nouă reglementare care vizează eliminarea treptată a unor substanțe...
În perioada 22–23 octombrie 2025, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București organizează workshopul intitulat „From...
Context și motivațieÎn ciuda evoluției sistemelor de siguranță alimentară precum HACCP, incidentele alimentare rămân frecvente, cauzate în principal de comportamente...
Nutriția personalizată (PN) reprezintă o abordare care urmărește oferirea de recomandări dietetice, produse sau servicii personalizate, menite să sprijine atât...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural - RuralEcoInvest!”, finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, se...
În cadrul proiectului „Investește social prin antreprenoriat – ISA”, finanțat prin Programul „Educație și Ocupare” – Prioritatea 4, se lansează Runda...
În cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, Prioritatea P3 - Protejarea dreptului la demnitate socială, IBA București, coordonatorul proiectului...
ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE, INOVAȚIE, CULTURĂ ȘI ANTREPRENORIAT (ADICA) anunță lansarea concursului de selecție planuri de afaceri din cadrul proiectului: “PAS...
Pe 5 iunie 2025, USAMV București a organizat în cadrul proiectului Metrofood-Ro Evolve un workshop dedicat valorificării subproduselor agroalimentare în...
Un nou studiu publicat în revista Nature Medicine atrage atenția asupra unui pericol adesea ignorat: contaminarea alimentelor cu substanțe chimice sintetice...
În cadrul proiectului „Susținerea Inițiativelor de Antreprenoriat Social și Crearea de Oportunități pentru Dezvoltarea Urbană Durabilă în Era Modernă –...
Un studiu recent publicat în revista ACS ES&T Water evidențiază un pericol emergent pentru sănătatea publică: capacitatea nanoplasticelor de a absorbi...
În cadrul proiectului „Investește social prin antreprenoriat – ISA”, cod contract PEO/103/PEO_P4/ESO4.1/PEO_A52/311771, finanțat prin Programul Educație și Ocupare, Prioritatea 4 –...
În cadrul proiectului “Susținerea Inițiativelor de Antreprenoriat Social și Crearea de Oportunități pentru Dezvoltarea Urbană Durabilă în Era Modernă - Investim...
În perioada februarie – mai 2025, în cadrul proiectului „Consolidarea integrării nodului românesc METROFOOD-RO în infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI”...
În cadrul proiectului “Susținerea Inițiativelor de Antreprenoriat Social și Crearea de Oportunități pentru Dezvoltarea Urbană Durabilă în Era Modernă –...
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București anunță organizarea unui eveniment cu circuit închis, pe platforma Zoom, în...
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București are plăcerea de a vă invita la workshop-ul: „Valorificarea subproduselor agroalimentare –...