Într-un studiu recent publicat în Jurnalul EFSA în iulie 2024, Comisia Europeană a însărcinat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA)...
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București intenționează să depună o propunere de proiect în cadrul Apelului...
Săptămâna aceasta, în data de 11 iunie, institutul nostru, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București,...
Într-un nou studiu publicat în British Medical Journal, cercetătorii au descoperit o legătură îngrijorătoare între consumul de alimente ultraprocesate și...
Sistemul alimentar global se află în mijlocul unei transformări semnificative, determinată de comerțul internațional, cererea consumatorilor pentru opțiuni mai sănătoase...
Primul Forum Internațional de Acțiune privind Apicultura Durabilă și Polenizarea, o colaborare între Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură...
Autoritățile indiene au luat măsuri pentru a răspunde preocupărilor legate de prezența substanțelor potențial cancerigene în condimente, declanșând investigații și...
Uniunea Europeană (UE) a făcut recent actualizări semnificative în ceea ce privește reglementările privind nivelurile maxime de contaminanți din alimente....
Proiectul UE iNEXT-Discovery permite accesul la infrastructurile de cercetare în biologie structurală pentru toți cercetătorii europeni cu scopul de a...
Infrastructura METROFOOD-RI a intrat oficial în „Early Phase Implementation” odată cu lansarea proiectului Horizon Europe METROFOOD-EPI. Acesta a furnizat date,...
Într-o descoperire științifică semnificativă, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au introdus o tehnică inovatoare care utilizează plasmă rece atmosferică...
Apel de licitație - sprijin tehnic și științific pentru cursurile de formare EFSA privind supravegherea dăunătorilor plantelor Obiective: Elaborarea și...
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford din California a dezvăluit rezultate promițătoare în utilizarea unui anticorp...
Un studiu recent publicat în jurnalul Environmental International a scos în lumină potențialele riscuri pentru sănătate asociate cu consumul produselor...
Interviu Dr. Nastasia Belc – Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București Ministerul Cercetării, Inovării...