Ambalajele alimentare joacă un rol esențial în siguranța alimentelor și protecția consumatorilor. Ambalajele convenționale pe bază de plastic oferă doar...
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA-București anunță începerea procesului de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului...
La nivel european a fost lansată platforma educațională xORA – eXcellent One Health Risk Assessment Education (www.xoraeducation.eu), dedicată siguranței alimentare...
Proiect în derulare – ID 310482 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București implementează proiectul „Susținerea Inițiativelor de...
Proiectul „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural – RuralEcoInvest!” a publicat lista intermediară a proiectelor selectate spre finanțare.Lista include...
EFSA publică noi ghiduri privind siguranța fluorului Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat recent ghiduri actualizate pentru evaluarea...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural – RuralEcoInvest!”, a fost publicată lista intermediară cu punctajele obținute...
Publicăm rezultatul etapei de evaluare tehnico-financiară pentru planurile de afaceri depuse în cadrul proiectului cu codul 311078. Lista cu punctajele...
Fenomenele meteorologice extreme – valuri de căldură, secetă, precipitații abundente și inundații – și-au intensificat prezența în ultimele decenii, remodelând...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural - RuralEcoInvest!”, finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, a...
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis recent o opinie negativă privind utilizarea orotatului de magneziu dihidrat ca ingredient...
Într-o mișcare decisivă pentru protejarea sănătății publice, Elveția a adoptat o nouă reglementare care vizează eliminarea treptată a unor substanțe...
În perioada 22–23 octombrie 2025, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București organizează workshopul intitulat „From...
Context și motivațieÎn ciuda evoluției sistemelor de siguranță alimentară precum HACCP, incidentele alimentare rămân frecvente, cauzate în principal de comportamente...
Nutriția personalizată (PN) reprezintă o abordare care urmărește oferirea de recomandări dietetice, produse sau servicii personalizate, menite să sprijine atât...
În cadrul proiectului „Dezvoltarea de afaceri sociale în mediul rural - RuralEcoInvest!”, finanțat prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, se...
În cadrul proiectului „Investește social prin antreprenoriat – ISA”, finanțat prin Programul „Educație și Ocupare” – Prioritatea 4, se lansează Runda...
În cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021–2027, Prioritatea P3 - Protejarea dreptului la demnitate socială, IBA București, coordonatorul proiectului...
ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE, INOVAȚIE, CULTURĂ ȘI ANTREPRENORIAT (ADICA) anunță lansarea concursului de selecție planuri de afaceri din cadrul proiectului: “PAS...