Services

Laboratorul Microbiologie-Elisa - Tel. 0756 06 98 92

2020-01-30

 Descarcă formular comandă

 

Analize de laborator

Matrici alimentare /
Metode de lucru

Autorizare ANSVSA

Acreditare RENAR

Laborator Microbiologie ELISA

https://erris.gov.ro/Microbiology-ELISA-Laboratory

Număr total de germeni

Produse alimentare, furaje, suplimente alimentare / SR EN ISO 4833-1:2004

DA

DA

Drojdii și mucegaiuri

Produse alimentare, furaje, suplimente
alimentare /
SR ISO 21527-1:2009, SR ISO 21527-
2:2009, SR 11499-3:1998

DA

DA

Număr de bacterii coliforme

Produse alimentare, furaje, suplimente
alimentare /
SR ISO 4832:2009

DA

DA

Număr de Escherichia coli

Produse alimentare, furaje, suplimente
alimentare /
SR ISO 16649-2:2007

DA

DA

Număr de
Enterobacteriaceae

Produse alimentare, furaje /
SR ISO 21528-1:2008, SR ISO 21528-
2:2007

DA

DA

Număr de stafilococi
coagulază – pozitivi

Produse alimentare, furaje, suplimente
alimentare /
SR EN ISO 6888-1:2002/A1:2005

DA

DA

Număr Bacillus cereus

Produse alimentare, furaje /
SR EN ISO 7932:2005

DA

DA

Detecție Salmonella

Produse alimentare, furaje, suplimente
alimentare /
SR EN ISO 6579:2003/AC 2006

DA

DA

Detecție Listeria
monocytogenes

Produse alimentare, furaje /
SR EN ISO 11290-1:2000/AC:2006

DA

DA

Conserve (analiza completă)

Conserve pentru consum uman şi animal
/
SR ISO 21527-2:2009

DA

DA

Bacterii lactice

Produse alimentare

DA

-

Bacillus mesentericus

Pâine, produse de panificaţie

DA

-

Teste de sanitaţie (suprafeţe,
mâini, echipament protecţie,
ambalaje)

Suprafeţe de lucru, utilaje, echipamente
de protecţie, mâini, ambalaje /
SR EN ISO 6888-1:2002/A1:2005, SR
EN ISO 6888-3:2003, SR ISO
18593:2007, SR ISO 21528-1:2008, SR
ISO 21527-1:2009, SR ISO 21527-
2:2009, SR 11499-3:1998

DA

DA

Controlul microbiologic al
aerului din spaţiile de lucru şi
depozitare

Probe de mediu din zona de producţie şi
depozitare a alimentelor /
SR EN ISO 4833-1:2014, SR ISO 21527-
2:2009

DA

DA

Determinarea activității apei

Produse alimentare

DA

-

Escherichia coli și Bacterii
coliforme
Număr total de germeni
Enterococi intestinali
Pseudomonas aeruginosa
(identificare)
Pseudomonas aeruginosa
(confirmare)
Bacterii anaerobe sulfitereducătoare (Clostridia)

Apă plată, apă îmbuteliată, apă de reţea,apă de puţ

DA

-

Analiză imunologică a
probelor de soia pentru
determinarea impurificării cu
soia RoundUp Ready
(ELISA)

Soia procesată, soia (pentru sămânţă şi
consum)

DA

-

Analiză imunologică a
probelor de porumb pentru
determinarea impurificării cu
porumb MON 810 (ELISA)

Porumb (pentru sămânţă şi consum)

DA

-

Deoxinivalenol

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

DA

Aflatoxine totale

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

DA

Aflatoxina M1

Lapte, lapte praf, iaurt, brânză

DA

-

Zearalenona

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

DA

Ochratoxina A

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

DA

Fumonizină

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

-

Gliadina

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

DA

Secadină

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

-

Hordeină

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

-

Proteine din soia

Produse alimentare, cereale și furaje

DA

-

Antibiotice şi inhibitori din lapte

Lapte crud, pasteurizat sau pudră (de vacă, oaie, capră)

DA

-

Vitamina B1 (Tiamina)

Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

DA

-

Vitamina B2 (Riboflavina)

Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

DA

-

Vitamina B3 (Niacina)

Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

DA

-

Vitamina B6 (Piridoxina)

Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

DA

-

Detecția laptelui de vacă în laptele de oaie și capră și în brânza de oaie și capră

Lapte de oaie şi capră, brânză de oaie şi capră

DA

-

    Număr total de germenii

    Produse alimentare, furaje, suplimente alimentare / SR EN ISO 4833-1:2004

    DA

    DA

    Drojdii și mucegaiuri

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 21527-1:2009, SR ISO 21527-
    2:2009, SR 11499-3:1998

    DA

    DA

    Număr de bacterii coliforme

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 4832:2009

    DA

    DA

    Număr de Escherichia coli

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 16649-2:2007

    DA

    DA

    Număr de
    Enterobacteriaceae

    Produse alimentare, furaje /
    SR ISO 21528-1:2008, SR ISO 21528-
    2:2007

    DA

    DA

    Număr de stafilococi
    coagulază – pozitivi

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR EN ISO 6888-1:2002/A1:2005

    DA

    DA

    Număr Bacillus cereus

    Produse alimentare, furaje /
    SR EN ISO 7932:2005

    DA

    DA

    Detecție Salmonella

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR EN ISO 6579:2003/AC 2006

    DA

    DA

    Detecție Listeria
    monocytogenes

    Produse alimentare, furaje /
    SR EN ISO 11290-1:2000/AC:2006

    DA

    DA

    Conserve (analiza completă)

    Conserve pentru consum uman şi animal
    /
    SR ISO 21527-2:2009

    DA

    DA

    Bacterii lactice

    Produse alimentare

    DA

    -

    Bacillus mesentericus

    Pâine, produse de panificaţie

    DA

    -

    Teste de sanitaţie (suprafeţe,
    mâini, echipament protecţie,
    ambalaje)

    Suprafeţe de lucru, utilaje, echipamente
    de protecţie, mâini, ambalaje /
    SR EN ISO 6888-1:2002/A1:2005, SR
    EN ISO 6888-3:2003, SR ISO
    18593:2007, SR ISO 21528-1:2008, SR
    ISO 21527-1:2009, SR ISO 21527-
    2:2009, SR 11499-3:1998

    DA

    DA

    Controlul microbiologic al
    aerului din spaţiile de lucru şi
    depozitare

    Probe de mediu din zona de producţie şi
    depozitare a alimentelor /
    SR EN ISO 4833-1:2014, SR ISO 21527-
    2:2009

    DA

    DA

    Determinarea activității apei

    Produse alimentare

    DA

    -

    Escherichia coli și Bacterii
    coliforme
    Număr total de germeni
    Enterococi intestinali
    Pseudomonas aeruginosa
    (identificare)
    Pseudomonas aeruginosa
    (confirmare)
    Bacterii anaerobe sulfitereducătoare (Clostridia)

    Apă plată, apă îmbuteliată, apă de reţea,apă de puţ

    DA

    -

    Analiză imunologică a
    probelor de soia pentru
    determinarea impurificării cu
    soia RoundUp Ready
    (ELISA)

    Soia procesată, soia (pentru sămânţă şi
    consum)

    DA

    -

    Analiză imunologică a
    probelor de porumb pentru
    determinarea impurificării cu
    porumb MON 810 (ELISA)

    Porumb (pentru sămânţă şi consum)

    DA

    -

    Deoxinivalenol

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Aflatoxine totale

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Aflatoxina M1

    Lapte, lapte praf, iaurt, brânză

    DA

    -

    Zearalenona

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Ochratoxina A

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Fumonizină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Gliadina

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Secadină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Hordeină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Proteine din soia

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Antibiotice şi inhibitori din lapte

    Lapte crud, pasteurizat sau pudră (de vacă, oaie, capră)

    DA

    -

    Vitamina B1 (Tiamina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B2 (Riboflavina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B3 (Niacina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B6 (Piridoxina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Detecția laptelui de vacă în laptele de oaie și capră și în brânza de oaie și capră

    Lapte de oaie şi capră, brânză de oaie şi capră

    DA

    -

    Resursă umană: 2 biologi și 3 ingineri biotehnologi dintre care 1 CSII, 3 CSIII și 1CS; 2 tehnicieni.

    Servicii de cercetare, de testare

    • Stabilirea termenului de valabilitate a produselor alimentare prin stabilirea unui plan de analize în funcție de matricea și de procesul tehnologic;
    • Studii de caz cu privire la nivelul de contaminare cu micotoxine al produselor alimentare prin metoda ELISA pornind de la materiile prime și ajungând până la produsul finit;
    • Detecția și cuantificarea gliadinei din produse alimentare poate ajuta producătorii din industria alimentara de produse aglutenice să își verifice sau să identifice/notifice noile produse alimentare;
    • Studii de caz pentru asigurarea igienei în spațiile alimentare cu privire la riscurile microbiologice de pe lanțul de producție a alimentelor;
    • Testarea activității antimicrobiene a agenților antimicrobieni naturali (uleiuri esențiale, nanoparticule, etc.);
    • Evaluarea unor contaminanți specifici ai produselor alimentare (bacterii si mucegaiuri) prin utilizarea sistemului Biolog MicroStation System MicroLog.