Servicii

Laboratorul Microbiologie-Elisa - Tel. 0756 06 98 92

2023-05-04

  Descarcă formular comandă

Chestionar satisfacție clienți aici.

 

Resursă umană: 2 biologi și 3 ingineri biotehnologi dintre care 1 CSII, 3 CSIII și 1CS; 2 tehnicieni.

Servicii de cercetare, de testare

  • Stabilirea termenului de valabilitate a produselor alimentare prin stabilirea unui plan de analize în funcție de matricea și de procesul tehnologic;
  • Studii de caz cu privire la nivelul de contaminare cu micotoxine al produselor alimentare prin metoda ELISA pornind de la materiile prime și ajungând până la produsul finit;
  • Detecția și cuantificarea gliadinei din produse alimentare poate ajuta producătorii din industria alimentara de produse aglutenice să își verifice sau să identifice/notifice noile produse alimentare;
  • Studii de caz pentru asigurarea igienei în spațiile alimentare cu privire la riscurile microbiologice de pe lanțul de producție a alimentelor;
  • Testarea activității antimicrobiene a agenților antimicrobieni naturali (uleiuri esențiale, nanoparticule, etc.);
  • Evaluarea unor contaminanți specifici ai produselor alimentare (bacterii si mucegaiuri) prin utilizarea sistemului Biolog MicroStation System MicroLog.

    Analize de laborator

    Matrici alimentare /
    Metode de lucru

    Autorizare ANSVSA

    Acreditare RENAR

    Laborator Microbiologie ELISA

    https://erris.gov.ro/Microbiology-ELISA-Laboratory

    Număr total de germeni

    Produse alimentare, furaje, suplimente alimentare / SR EN ISO ISO 4833-1:2014

    DA

    DA

    Drojdii și mucegaiuri

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 21527-1:2009, SR ISO 21527-
    2:2009, SR 11499-3:1998

    DA

    DA

    Număr de bacterii coliforme

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 4832:2009

    DA

    DA

    Număr de Escherichia coli

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR ISO 16649-2:2007

    DA

    DA

    Număr de
    Enterobacteriaceae

    Produse alimentare, furaje /
    SR EN ISO 21528-1:2017, SR EN ISO 21528-2:2017

    DA

    DA

    Număr de stafilococi
    coagulază – pozitivi

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR EN ISO 6888-1:2021

    DA

    DA

    Număr Bacillus cereus

    Produse alimentare, furaje /
    SR EN ISO 7932:2005

    DA

    -

    Detecție Salmonella

    Produse alimentare, furaje, suplimente
    alimentare /
    SR EN ISO 6579-1:2017

    DA

    DA

    Detecție Listeria
    monocytogenes

    Produse alimentare, furaje /
    SR EN ISO 11290-1:2017

    DA

    DA

    Conserve (analiza completă)

    Conserve pentru consum uman şi animal
    /
    SR ISO 21527-2:2009

    DA

    -

    Bacterii lactice

    Produse alimentare/ SR ISO 15214/2001

    DA

    -

    Bacillus mesentericus

    Pâine, produse de panificaţie//SR EN ISO 7932/2005

    DA

    -

    Teste de sanitaţie (suprafeţe, 
    echipament protecţie,
    ambalaje) PSM 29 și PSM 30

    Detectarea microorganismelor de pe mâinile personalului, suprafețe de lucru, utilaje, echipamente de protecție, ambalaje din industria alimentară /
    SR EN ISO 4833-1:2014

    SR ISO 21527-2:2009

    SR ISO 4832:2009

    SR ISO 18593:2018

    SR ISO 4831:2009

    SR EN ISO 21528-1:2017

    SR EN ISO 6579-1:2017

    SR EN ISO 11290-1:2017

    DA

    DA

    Controlul microbiologic al
    aerului din spaţiile de lucru şi
    depozitare PSM 26

    Probe de mediu din zona de producţie şi
    depozitare a alimentelor /
    SR EN ISO 4833-1:2014, SR ISO 21527-
    2:2009

    DA

    DA

    Determinarea activității apei

    Produse alimentare

    DA

    -

    Escherichia coli și Bacterii
    coliforme
    Număr total de germeni
    Enterococi intestinali
    Pseudomonas aeruginosa
    (identificare)
    Pseudomonas aeruginosa
    (confirmare)
    Bacterii anaerobe sulfitereducătoare (Clostridia)

    Apă plată, apă îmbuteliată, apă de reţea,apă de puţ / SR EN ISO 9308-1:2005/A1/2017; SR EN ISO 7899-2:2002; SR EN ISO 16266:2008; SR EN ISO 6222:2004; SR EN ISO 26461-2:2002

    DA

    -

    Analiză imunologică a
    probelor de soia pentru
    determinarea impurificării cu
    soia RoundUp Ready
    (ELISA)

    Soia procesată, soia (pentru sămânţă şi
    consum)

    DA

    -

    Analiză imunologică a
    probelor de porumb pentru
    determinarea impurificării cu
    porumb MON 810 (ELISA)

    Porumb (pentru sămânţă şi consum)

    DA

    -

    Deoxinivalenol

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Aflatoxine totale

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Aflatoxina M1

    Lapte, lapte praf, iaurt, brânză

    DA

    -

    Zearalenona

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Ochratoxina A

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Fumonizină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Gliadina

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    DA

    Secadină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Hordeină

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Proteine din soia

    Produse alimentare, cereale și furaje

    DA

    -

    Antibiotice şi inhibitori din lapte

    Lapte crud, pasteurizat sau pudră (de vacă, oaie, capră)

    DA

    -

    Vitamina B1 (Tiamina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B2 (Riboflavina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B3 (Niacina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Vitamina B6 (Piridoxina)

    Produse alimentare, furaje, produse farmaceutice, cereale

    DA

    -

    Detecția laptelui de vacă în laptele de oaie și capră și în brânza de oaie și capră

    Lapte de oaie şi capră, brânză de oaie şi capră

    DA

    -