Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect: Siguranța și tolerabilitatea produselor din ovăz îmbogățite în calciu și fier în alimentația fără gluten (SafeOatdiet)
Autoritate: UEFISCDI
Programul PNII - Parteneriate în domenii prioritare (proiect tip PCCA-2)
Contract 111/2012
Perioadă: 2012-2015
Coordonator: Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București
Pertener 1: Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) ,,Prof. Dr. Alfred Rusescu”
Partener 2: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală Balotești
Partener 3: S.C. Pharmacorp Innovation S.R.L
Partener 4: S.C. Farinsan SA
Buget total: 2.378.379 lei (buget IBA 800.000 lei)
Obiective:
- Selecționarea și analiza bio-resurselor (cereale-ovăz și agenti biologici) cu potențial de utilizare în panificație
- Experimentări la nivel de laborator pentru fabricarea și analiza produselor de panificațtie îmbogățite în calciu și fier
- Fezabilitatea modelului-Demonstrare - obținerea de produse de panificație îmbogățite în Ca și Fe și posibilități de scale-up la nivel micropilot și pilot industrial
- Obținerea, testarea și transferul tehnologic al produselor.
Director proiect: Denisa Eglantina Duță (denisa.duta@bioresurse.ro)