Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect
Tehnologii avansate de tratare a alimentelor utilizând tehnici de radiofrecvență pentru reducerea riscurilor privind sănătatea consumatorilor
Plan Național de Cercetare Dezvoltare Inovare
PN II-Parteneriate în domenii prioritare
Contract 164/2014
Acronim RAFSIG
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetarii si Inovarii/UEFISCDI
Coordonator: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București /UEFISCDI
Perioadă de realizare a proiectului: 2.10.2014-30.09.2017
Buget: total 1.250.000 lei / INCDBA –IBA București 202.500 lei
Obiectivul proiectul: Realizarea Modelului demonstrativ de echipament și tehnologie inovativă, de tratare cu unde de radio-frecvență a unor produse de panificație ambalate cu conținut redus de aditivi de sinteză, pentru creșterea conservabilității și siguranței alimentare.
Obiective specifice:
Prin atingerea obiectivelor propuse, proiectul RAFSIG contribuie și la rezolvarea unor probleme care au legatură cu reducerea poluării mediului, reducerea costurilor energiei precum și cu obținerea unor produse alimentare sigure din punct de vedere economic, ambiental și nutrițional. Soluțiile tehnologice propuse de RAFSIG, sunt originale și inovative și creează următoarele premize: - poziție nouă și puternică pe piață, ca producători industriali preocupați de sănătatea consumatorilor, cu o comunicare mai bună a politicii de dezvoltare durabilă; diferențierea față de concurență; crearea unei mărci noi de încredere – produse ”clean label”, care vor întări imaginea corporativă a companiilor producătoare de astfel de produse.
http://www.rafsig.usamv.ro/index_ro.html
Responsabil proiect din partea INCDBA – IBA București: Gabriela Mohan ( gabriela.mohan@bioresurse.ro)