Proiecte

Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece, cu un raport optim omega 6 la omega 3

2018-01-23

Contract:

subsidiar tip C nr. 07/04.06.2018

Perioadă de realizare a proiectului: 15.06.2028  - 30.09.2018

Valoare totală: 29.750 lei

Obiectivul proiectul: Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece,  cu un raport optim omega 6 la omega 3. 

Obiective specifice:

  • Caracterizarea a 8 eșantioane de uleiuri vegetale din punct de vedere al conținutului de acizi grași individuali, suma de acizi grași saturați/mononesaturați/polinesaturați, raport omega 6/omega 3, omega 9.
  • Analiza compoziției în acizi grași a uleiurilor vegetale, în vederea obținerii unui mix de 5 uleiuri, cu un raport optim omega 6 la omega 3.
  • Analiza senzorială și fizico- chimică a variantei optime de baza (mix de 5 uleiuri presate la rece, cu adaos de turmeric)
  • Realizarea loturilor finale și analiza senzorială, fizico-chimică și microbiologică ale sortimentelor de mixuri de uleiuri obtinute pe baza variantei optime de baza, cu adaosul unor condimente si uleiuri esentiale din plante aromatice:
  • Mix de ulei pentru preparate din carne aromatizat cu ulei esential de rozmarin, cimbru si piper
  • Mix de ulei pentru preparate din legume cu piper, boia si aromatizat cu ulei esential de dafin
  • Mix de ulei pentru preparate din peste cu piper, coriandru si turmeric
  • Mix de ulei pentru salate cu piper, turmeric si ulei esential de busuioc

Responsabil proiect: Mihai Laura

E-mail: laura.mihai@bioresurse.ro

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect ,,Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece, cu un raport optim omega 6 la omega 3"

Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020: Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR); Axa prioritară 1: Cercetare, Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CDI) în Sprijinul Competitivității Economice și Dezvoltării Afacerilor

Tip Proiect: Parteneriate pentru Transfer de Cunoștințe

     Contract nr. 57/05.09.2016 – POC A1-A 1.2.3-2016

     Contract subsidiar tip C nr. 07/04.06.2018

Perioadă de realizare a proiectului: 15.06.2028  - 30.09.2018

Valoare totală: 29.750 lei

Obiectivul proiectul: Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece,  cu un raport optim omega 6 la omega 3. 

Obiective specifice:

  • Caracterizarea a 8 eșantioane de uleiuri vegetale din punct de vedere al conținutului de acizi grași individuali, suma de acizi grași saturați/mononesaturați/polinesaturați, raport omega 6/omega 3, omega 9.
  • Analiza compoziției în acizi grași a uleiurilor vegetale, în vederea obținerii unui mix de 5 uleiuri, cu un raport optim omega 6 la omega 3.
  • Analiza senzorială și fizico- chimică a variantei optime de baza (mix de 5 uleiuri presate la rece, cu adaos de turmeric)
  • Realizarea loturilor finale și analiza senzorială, fizico-chimică și microbiologică ale sortimentelor de mixuri de uleiuri obtinute pe baza variantei optime de baza, cu adaosul unor condimente si uleiuri esentiale din plante aromatice:
  • Mix de ulei pentru preparate din carne aromatizat cu ulei esential de rozmarin, cimbru si piper
  • Mix de ulei pentru preparate din legume cu piper, boia si aromatizat cu ulei esential de dafin
  • Mix de ulei pentru preparate din peste cu piper, coriandru si turmeric
  • Mix de ulei pentru salate cu piper, turmeric si ulei esential de busuioc

Responsabil proiect: Mihai Laura

E-mail: laura.mihai@bioresurse.ro