Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect ,,Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece, cu un raport optim omega 6 la omega 3"
Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020: Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR);
Axa prioritară 1: Cercetare, Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CDI) în Sprijinul Competitivității Economice și Dezvoltării Afacerilor
Tip Proiect: Parteneriate pentru Transfer de Cunoștințe
Contract nr. 57/05.09.2016 – POC A1-A 1.2.3-2016
Contract subsidiar tip C nr. 07/04.06.2018
Perioadă de realizare a proiectului: 15.06.2028 - 30.09.2018
Valoare totală: 29.750 lei
Obiectivul proiectului: Realizarea unor sortimente de amestecuri de uleiuri vegetale, presate la rece, cu un raport optim omega 6 la omega 3.
Obiective specifice:
- Caracterizarea a 8 eșantioane de uleiuri vegetale din punct de vedere al conținutului de acizi grași individuali, suma de acizi grași saturați/mononesaturați/polinesaturați, raport omega 6/omega 3, omega 9.
- Analiza compoziției în acizi grași a uleiurilor vegetale, în vederea obținerii unui mix de 5 uleiuri, cu un raport optim omega 6 la omega 3.
- Analiza senzorială și fizico- chimică a variantei optime de bază (mix de 5 uleiuri presate la rece, cu adaos de turmeric)
- Realizarea loturilor finale și analiza senzorială, fizico-chimică și microbiologică ale sortimentelor de mixuri de uleiuri obținute pe baza variantei optime de bază, cu adaosul unor condimente și uleiuri esențiale din plante aromatice:
1. Mix de ulei pentru preparate din carne aromatizat cu ulei esențial de rozmarin, cimbru și piper;
2. Mix de ulei pentru preparate din legume cu piper, boia și aromatizat cu ulei esențial de dafin;
3. Mix de ulei pentru preparate din pește cu piper, coriandru și turmeric;
4. Mix de ulei pentru salate cu piper, turmeric și ulei esențial de busuioc.
Responsabil proiect: Mihai Laura
E-mail:
laura.mihai@bioresurse.ro