Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect: Realizarea unor produse alimentare aromatizate în diferite matrici ecologice
EXPERTAL 57/05.09.16 - ”Valorificarea expertizei în cercetarea agro-alimentară prin transfer de cunoștințe către mediul privat în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional”
Contract subsidiar tip D 5/26.04.2018/ SC Hofigal Export Import SA
Autoritate contractantă: Organismul Intermediar pentru Cercetare
Perioadă de realizare a proiectului: 01.08.2018-30.06.2020
Buget: 1.265.099,50 lei
Obiectivul proiectului: dezvoltarea de noi produse alimentare aromatizate, în diferite matrici alimentare prin transfer de cunoștințe către industrie
Obiective specifice:
- Analiza stadiului actual al cunoașterii privind produsele alimentare ecologice aromatizate obținute în diferite matrici alimentare (miere și uleiuri vegetale);
- Caracterizarea matricilor alimentare (miere uleiuri vegetale) și a ingredientelor de aromatizare (plante medicinale aromatice sau tehnice);
- Experimentări de laborator privind obținerea produselor alimentare aromatizate;
- Obținerea în fază micropilot a produselor alimentare aromatizate – sortimente de miere și uleiuri ecologice și stabilirea caracteristicilor de calitate și siguranță alimentară;
- Obținerea produselor finite în fază pilot și elaborarea documentației tehnice pentru obținerea produselor alimentare aromatizate;
- Realizarea etichetei nutriționale a produselor.
Responsabil proiect: Cristina Mateescu
E-mail: cristina.mateescu@bioresurse.ro