Proiecte

PROVIDE - Surse de proteine și biomolecule pentru securitatea nutrițională și biodiversitatea produselor de panificație într-un sistem alimentar circular

2021-02-01

Contract:

or: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București
Autoritate contractantă: UEFISCDI
Perioadă de realizare: 02.11.2020 – 01.11.2023
Buget: 822.800 lei

Obiectivul proiectului:

Obiectivul general al proiectului este promovarea circularității în sistemele agroalimentare, încurajarea unei producții și a unui consum sustenabil și sprijinirea valorificării subproduselor, reducând astfel semnificativ pierderile de produse alimentare. Aceasta se va baza pe procese inovative „green”, care vor folosi și materiale din produse ecologice și, prin urmare, produsele noi rezultate pot fi comercializate ca „organice”.

Obiective specifice:

O1: identificarea subproduselor bogate în substanțe nutritive și compuși bioactivi și investigarea profilului lor nutritiv;

O2: valorificarea deșeurilor și a produselor secundare și creșterea eficienței și durabilității proceselor tehnologice convenționale utilizabile în producția de produse de panificație;

O3: promovarea sistemelor și a modelelor alimentare circulare pentru o cercetare și inovare responsabile;

O4: definirea strategiilor pentru introducerea pe piață a produselor noi dezvoltate, facilitarea transferului de tehnologie și promovarea acceptabilității consumatorilor..

Director proiect: Conf. dr. Nastasia BELC

Contact: nastasia.belc@bioresurse.ro; gabi.mustatea@bioresurse.ro

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect: PROVIDE - Surse de proteine și biomolecule pentru securitatea nutrițională și biodiversitatea produselor de panificație într-un sistem alimentar circular

Program: ERANET-COREORGANIC&SUSFOOD
Contract nr. 184/2020
Contractor: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București
Autoritate contractantă: UEFISCDI
Perioadă de realizare: 02.11.2020 – 01.11.2023
Buget: 822.800 lei

Obiectivul proiectului:

Obiectivul general al proiectului este promovarea circularității în sistemele agroalimentare, încurajarea unei producții și a unui consum sustenabil și sprijinirea valorificării subproduselor, reducând astfel semnificativ pierderile de produse alimentare. Aceasta se va baza pe procese inovative „green”, care vor folosi și materiale din produse ecologice și, prin urmare, produsele noi rezultate pot fi comercializate ca „organice”.

Obiective specifice:

O1: identificarea subproduselor bogate în substanțe nutritive și compuși bioactivi și investigarea profilului lor nutritiv;

O2: valorificarea deșeurilor și a produselor secundare și creșterea eficienței și durabilității proceselor tehnologice convenționale utilizabile în producția de produse de panificație;

O3: promovarea sistemelor și a modelelor alimentare circulare pentru o cercetare și inovare responsabile;

O4: definirea strategiilor pentru introducerea pe piață a produselor noi dezvoltate, facilitarea transferului de tehnologie și promovarea acceptabilității consumatorilor..

Director proiect: Conf. dr. Nastasia BELC

Contact: nastasia.belc@bioresurse.ro; gabi.mustatea@bioresurse.ro