Proiecte

Metode inovative pentru prevenirea și combaterea fraudelor alimentare, prognoza efectelor acestora asupra integrității și trasabilității produselor și evaluarea impactului în economia sectorului agroalimentar

2019-01-20

Contract:

nr. 17.1.1/07.10.2019
Autoritate contractantă: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Perioadă de realizare a proiectului: 07.10.2019-31.10.2022
Buget: 1.800.000 lei 

Obiectivul proiectului: informarea și conștientizarea consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar și autorităților de controlul calității și autenticității produselor alimentare cu privire la fraudele alimentare.

Obiective specifice:

  • fundamentarea măsurilor de prevenție prin 3 studii și cercetări privind fraudele alimentare pentru 5 grupe de produse;
  • combaterea fraudelor în domeniul alimentar prin dezvoltarea unui sistem pilot inovativ de alertă;
  • asigurarea securității alimentare la nivel național prin elaborarea unui model conceptual în domeniul fraudelor alimentare în baza prognozei riscurilor socio-economice și evaluării efectelor acestora.

 Responsabil proiect: Lavinia Mariana Berca
 E-mail: laviniamariana.berca@gmail.com

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect ,,Metode inovative pentru prevenirea și combaterea fraudelor alimentare, prognoza efectelor acestora asupra integrității și trasabilității produselor și evaluarea impactului în economia sectorului agroalimentar"

Obiectivul general 17. : Îmbunătățirea Nutriției și Sănătății
Obiectivul specific 17.1: Sisteme de calitate şi management integrat – tehnologii şi control pe flux - în vederea minimizării nivelelor de contaminanți care ar putea apărea pe parcursul procesului tehnologic.
Contract nr. 17.1.1/07.10.2019
Autoritate contractantă: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Perioadă de realizare a proiectului: 07.10.2019-31.10.2022
Buget: 1.800.000 lei
 

Obiectivul proiectului: informarea și conștientizarea consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar și autorităților de controlul calității și autenticității produselor alimentare cu privire la fraudele alimentare.

Obiective specifice:

  • fundamentarea măsurilor de prevenție prin 3 studii și cercetări privind fraudele alimentare pentru 5 grupe de produse;
  • combaterea fraudelor în domeniul alimentar prin dezvoltarea unui sistem pilot inovativ de alertă;
  • asigurarea securității alimentare la nivel național prin elaborarea unui model conceptual în domeniul fraudelor alimentare în baza prognozei riscurilor socio-economice și evaluării efectelor acestora.

 Responsabil proiect: Lavinia Mariana Berca
 E-mail: laviniamariana.berca@gmail.com