Beneficiar:
IBA Bucuresti
Programul NUCLEU - Cercetări privind identificarea și utilizarea unor compuși bioactivi care pot îmbunătăți valoarea nutritivă a alimentelor și a unor factori care pot afecta integritatea alimentelor (NUTRISAN - Cod: PN 16 46)
Contract nr. 29N/2016; Proiect 16 46 01 06
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 2016-2017
Buget: 482.500 lei
Obiectivul proiectului: Studiul influenței unor factori tehnologici asupra profilului de aminoacizi din produsele de panificație.
Obiective specifice:
- Optimizarea parametrilor de lucru ai sistemului ion-cromatografic pentru separarea, detecția, identificarea și cuantificarea aminoacizilor din soluţii etalon;
- Stabilirea condițiilor optime de pregătire ale probelor în vederea separării, detecției, identificării și cuantificării aminoacizilor din produse de panificație;
- Stabilirea parametrilor de performanță ai metodei de determinare a aminoacizilor din produse de panificație prin ion-cromatografie cu gradient de concentrație în vederea validării interne;
Responsabil proiect: Gabriel Mustățea
E-mail: gabi.mustatea@bioresurse.ro