Proiecte

Creșterea capacității și performanței instituționale în domeniul siguranței alimentare (FoodSafe4All)

2022-06-02

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Programul 1 - Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare
Subprogramul 1.2 – Performanță instituțională – Proiecte de dezvoltare instituțională – Proiecte de finanțare a excelenței în CDI

Contract nr. 17 PFE/30.12.2021

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării,  Direcția Finanțare Agende Strategice de Cercetare, str. Mendeleev nr. 21-25, sector 1, cod poştal 010362, email: secretariat.dfasc@research.gov.ro și email: bogdan.veleanu@research.gov.ro.

Responsabil proiect: Denisa Eglantina Duță, email: denisa.duta@bioresurse.ro
Perioadă de realizare a proiectului: 30.12.2021-17.06.2024

Obiectivul proiectului și contribuția acestuia la obiectivele programului/subprogramului:

  • Obiectivul proiectul dezvoltarea instituțională a INCD pentru Bioresurse Alimentare - IBA București cu accent pe dezvoltarea domeniului de siguranță alimentară.
  • Obiective specifice:
  • dezvoltarea de metode de analiză cromatografice, spectrofotometrice, imunoenzimatice, de amprentare a compoziției volatile de miros, senzoriale necesare pentru a determina și identifica contaminanții din alimente,
  • corelarea nivelul contaminanților din alimente cu modificările senzoriale din produsele alimentare
  • testarea de soluții tehnologice de minimizare a formării contaminanților de proces în alimente;
  • proiectarea unor alimente sănătoase cu ajutorul tehnologiilor și biotehnologiilor alimentare.

Valoarea contractului este de 2.234.000 lei.

Detalii proiect si fazele acestuia aici.

Raport științific și tehnic pentru anul 2022.  Raport anual 2023.

Raportare Etapa 5 aici.