Proiecte

Cercetări privind valorificarea deșeurilor vegetale din industria de procesare a legumelor și fructelor, în scopul fortifierii produselor alimentare, destinate prevenției și dietoterapiei afecțiunilor determinate de stresul oxidativ

2019-01-20

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect PN 19 02 02 03 “Cercetări privind valorificarea deșeurilor vegetale din industria de procesare a legumelor și fructelor, în scopul fortifierii produselor alimentare, destinate prevenției și dietoterapiei afecțiunilor determinate de stresul oxidativ”

Program NUCLEU PN 19 02: „Cercetări privind obținerea de alimente personalizate: calitate senzorială, nutrițională și autenticitate” – acronim Food4You
Contract nr: 22N/2019
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 11.02.2019 – 2022 (proiect în derulare)
Buget: 2.100.000 Lei

Obiectivul proiectului: Valorificarea deşeurilor de fructe de Aronia melanocarpa, de fructe de soc (Sambucus nigra) și de morcovi, din industria sucurilor, prin realizarea unor ingrediente funcţionale (pulberi), care pot fi utilizate la fortifierea produselor de panificaţie şi patiserie.

Responsabil proiect: Catană Monica
E-mail: mona.catana@bioresurse.ro; mcatana1965@gmail.com