Proiecte

Cercetări privind fortifierea produselor alimentare cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole 2PS/212

2019-01-20

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Cercetări privind fortifierea produselor alimentare cu ingrediente funcţionale obţinute din subproduse vinicole

Contract: 2PS/28.08.2019
Parteneri: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănesti Argeș; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București
Valoare proiectului: 2.000.000 lei

Obiectivul general al proiectului: Valorificarea subproduselor vinicole, sub formă de ingrediente funcționale, pentru fortifierea produselor alimentare, în vederea creșterii calității nutriționale și a capacității antioxidante.

Obiective specifice: 

  • Tehnologii de prelucrare a subproduselor vinicole în vederea obținerii ingredientelor funcționale pentru fortifierea alimentelor;
  • Ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole (făină de tescovină, făină din semințe de struguri, ulei din semințe de struguri), caracterizate din punct de vedere calitativ;
  • Maia naturală îmbogățită în compuși fenolici, utilizând ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole
  • Produse de panificație fortifiate cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole, caracterizate din punct de vedere calitativ (2);
  • Produse de patiserie fortifiate cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole, caracterizate din punct de vedere calitativ (2);
  • Comunicări științifice (2) și articole ISI/BDI, elaborate și înaintate spre publicare/publicat;
  • Workshop/Masă rotundă de prezentare publică a rezultatelor proiectului.

Rezultate Faza I  Rezultate Faza II  Rezultate Faza I II

Responsabil proiect: Luminița Catană 
E-mail: lumi_catana@yahoo.co.uk