Beneficiar:
IBA Bucuresti
Cercetări privind fortifierea produselor alimentare cu ingrediente funcţionale obţinute din subproduse vinicole
Contract: 2PS/28.08.2019
Parteneri: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănesti Argeș; Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București
Valoare proiectului: 2.000.000 lei
Obiectivul general al proiectului: Valorificarea subproduselor vinicole, sub formă de ingrediente funcționale, pentru fortifierea produselor alimentare, în vederea creșterii calității nutriționale și a capacității antioxidante.
Obiective specifice:
- Tehnologii de prelucrare a subproduselor vinicole în vederea obținerii ingredientelor funcționale pentru fortifierea alimentelor;
- Ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole (făină de tescovină, făină din semințe de struguri, ulei din semințe de struguri), caracterizate din punct de vedere calitativ;
- Maia naturală îmbogățită în compuși fenolici, utilizând ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole
- Produse de panificație fortifiate cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole, caracterizate din punct de vedere calitativ (2);
- Produse de patiserie fortifiate cu ingrediente funcționale obținute din subproduse vinicole, caracterizate din punct de vedere calitativ (2);
- Comunicări științifice (2) și articole ISI/BDI, elaborate și înaintate spre publicare/publicat;
- Workshop/Masă rotundă de prezentare publică a rezultatelor proiectului.
Rezultate Faza I Rezultate Faza II Rezultate Faza I II
Responsabil proiect: Luminița Catană
E-mail: lumi_catana@yahoo.co.uk