Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect ,,Caracterizarea compoziției în acizi grași din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală, utilizând metode performante, în scopul asigurării securității nutriționale"
Programul: NUCLEU - PN 16 46 01 01
Contract nr. 29N/2016
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 15.03.2016 - 30.11.2017
Buget: 1.092.000 lei
Obiectivul general al proiectului: Implementarea în laborator a unei metode GC/MS de determinare a acizilor grași din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală. Investigații privind influența tipului de grăsime/ulei utilizat la fabricarea biscuiților asupra compoziției în acizi grași și acizi grași trans.
Obiective specifice:
- Dezvoltarea, validarea și autorizarea unei metode GC/MS pentru determinarea simultana a 26 de esteri metilici ai acizilor grasi din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală.
- Studiu privind analiza comparativă în FAME a unor grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală prin metoda dezvoltată și prin aplicarea tehnicii RMN.
- Influența tipului de grăsime/ulei utilizat la fabricarea biscuiților, asupra compoziției în acizi grași și acizi grași trans, în scopul asigurării securității nutriționale și a siguranței alimentare.
Responsabil proiect: Negoiță Mioara
E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro