Media

Ziua Mondială a Alimentației și Forumul Mondial al Alimentației 2023 vor declanșa acțiuni globale pentru apă, climă și sisteme agroalimentare durabile, 16-20 octombrie 2023

2023-10-10

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Forumul Alimentar Mondial (WFF) sunt pregătite pentru Ziua Mondială a Alimentației - două inițiative vitale în eforturile globale de a transforma sistemele agroalimentare.

Liderii mondiali, experți, instituții financiare internaționale, personalități publice, sectorul privat și tineri activiști se vor reuni începând cu 16 octombrie, cu o sărbătoare la nivel înalt găzduită de directorul general FAO QU Dongyu. Evenimentele se vor extinde pe durata unei săptămâni și vor cuprinde forumuri, ateliere de lucru, laboratoare pentru tineri pasionați de știință și inovare.

Ziua Mondială a Alimentației

Ziua Mondială a Alimentației, un eveniment anual organizat de FAO și printre cele mai sărbătorite zile ale ONU care mobilizează acțiuni globale pentru transformarea sistemului agroalimentar.

Tema din acest an este  "Water is life, water is food. Leave no one behind," și evidențiază situația a 2,4 miliarde de oameni din țările „water stressed și a 600 de milioane care depind de sistemele alimentare acvatice care se confruntă cu poluarea și degradarea ecosistemelor și impactul schimbărilor climatice.

Sărbătorit în peste 150 de țări, evenimentul va servi drept punct de alianță pentru guverne, întreprinderi, organizații ale societății civile și publicul larg pentru a combate în mod colectiv foamea și a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul profund al gestionării responsabile a apei în sistemele noastre agroalimentare.

Ziua Mondială a Alimentației va cuprinde aproximativ 500 de activități în 150 de țări și va fi difuzată pe scară largă prin TV, radio și rețele sociale, implicând milioane de oameni. Ecranele, inclusiv spectacolele cu drone și repere emblematice iluminate din întreaga lume, vor crește și mai mult gradul de conștientizare.

 Mai multe despre eveniment aici.