Media

Vânzările de antibiotice pentru animale au scăzut cu 47% în Europa în ultimii 10 ani

2022-11-22

Agenția Europeană pentru medicamente (EMA) a publicat recent cel de-al 12-lea raport privind proiectul de supraveghere europeană a consumului de antibiotice veterinare, care arată că vânzările acestor medicamente au scăzut considerabil în Europa. Conform datelor colectate din 25 de țări în intervalul 2011-2021, vânzările totale de antibiotice de uz veterinar au scăzut cu 47%, atingând cea mai scăzută valorea înregistrată.  

 Rezultatele pozitive arată că inițiativele politice ale UE și campaniile naționale care promovează utilizarea prudentă a antibioticelor la animale au un impact pozitiv”, a declarat Ivo Claassen, șeful diviziei de medicamente de uz veterinar a EMA. 

Acest raport ESVAC include, pentru prima dată, informații cu privire la progresul în atingerea obiectivului Strategiei de la ferma la furculiță a Comisiei Europene, de a reduce vânzarea de antimicrobiene pentru animalele de fermă și pentru acvacultură în UE.

În trei ani, între 2018 și 2021, cele 27 de state membre ale UE au realizat deja o reducere de 18%, aproximativ o treime din ținta de reducere de 50% stabilită pentru 2030.  

Articol preluat de aici.