Media

Un nou studiu arată neîncrederea în afirmațiile „Produs fără antibiotice”

2022-04-12

Un studiu publicat recent în revista academică Science, a ridicat semne de întrebare cu privire la lipsa de integritate a etichetei „Raised Without Antibiotics” (RWA) utilizată pe produsele de origine animală, după ce au găsit vaci tratate cu antibiotice, în ciuda faptului că au fost crescute special pentru piața RWA.

Afirmații precum “No Antibiotics Ever,” “No Added Antibiotics,” and “Raised Without Antibiotics” sunt aprobate de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite (USDA), cu toate acestea, agenția nu impune testări empirice pentru a valida aceste afirmații.

Potrivit studiului, o „parte substanțială” de vaci care sunt destinate acestei ’’piețe fără antibiotice’’ au fost tratate cu antibiotice.

Studiul Science a fost realizat de cercetători de la Universitatea George Washington, care au testat mostre de urină de la vaci sacrificate pentru piața ’’crescute fără antibiotice’’. Au testat cca. 700 de vaci din 312 loturi și 33 de ferme diferite, certificate ’’crescute fără antibiotice’’ și s-a constatat că 42% dintre ferme au avut cel puțin un animal test pozitiv.

Articol complet aici.