Media

Premiul INNOVA Gustul Ales 2021 - Checul aglutenic cu cacao și merișoare produs de IBA București

2021-12-03

Concursul ’’Ora de Bun Gust’’ organizat de RoAliment și desfășurat în perioada 5 octombrie-27 noiembrie 2021 este primul concurs dedicat celor mai bune produse alimentare românești și reprezintă o ocazie de promovare a alimentelor fabricate în România. Aspecte precum gustul, mirosul, textura, aspectul, lista de ingrediente dar și conținutul fișei tehnice a produsului fac obiectul jurizării de excepție formată din specialiști ai acestei industrii sau a altor industrii conexe.

Pe 27 noiembrie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Gustul Ales 2021, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București a fost desemnat câștigătorul premiului INNOVA pentru produsul Chec aglutenic cu cacao și merișoare.

Populația cu intoleranță la gluten este, de regulă, privată de absorbția normală de nutrienți și de aceea, venind în sprijinul acestora, s-a dorit realizarea unui produs din făină de orez dar care să fie îmbogățit cu ingrediente nutritive și antioxidante precum cacaua și merișoarele, ambele cu proprietăți senzoriale deosebite.

Felicităm echipa Stației Pilot Procesare Cereale și Făinuri și le urăm mult succes și inspirație pentru noi produse!