Media

Prețurile globale ale produselor alimentare cresc, după două luni consecutive de scădere

2021-09-02

Prețurile globale ale mărfurilor alimentare au revenit rapid în luna august, după două luni consecutive de scădere, conduse de câștiguri puternice în cotațiile internaționale de preț pentru zahăr, grâu și uleiuri vegetale.

Indicele FAO al prețurilor pentru alimente a avut în medie 12,4 puncte în luna august, în creștere cu 3,1 procente față de luna iulie și cu 32,9 procente față de aceeași lună din 2020. Indicele urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale ale produselor alimentare tranzacționate în mod obișnuit.

Indicele FAO al prețului pentru zahăr a crescut cu 9,6% față de luna iulie, impulsionat fiind de îngrijorările legate de deteriorarea culturilor din Brazilia, cel mai mare exportator de zahăr din lume. Creșterea a fost atenuată de bune perspective de producție în India și Uniunea Europeană, precum și de o scădere a prețurilor la țiței.

Indicele FAO al prețului uleiului vegetal a crescut cu 6,7% în luna august, prețurile internaționale ale uleiului de palmier revenind la un nivel ridicat din cauza îngrijorărilor prelungite cu privire la producția slabă din Malaezia. Cotațiile pentru uleiul de rapiță și uleiul de floarea soarelui au crescut, de asemenea.

Articol complet aici.