Media

ISEKI Food Association – De la producție la consum , Eveniment online 18-19 octombrie 2020

2020-08-19

ISEKI Food Association organizează în perioada 18-19 octombrie 2020 o conferință online cu titlul “De la producție la consum” pentru un sistem alimentar corect, sănătos și ecologic.

Textura alimentelor este o trăsătură care face parte dintr-un domeniu de cercetare vast, interdisciplinar, implicând oameni de știință din arii multiple cum ar fi știința și tehnologia alimentelor, producția de plante și animale, psihologie și științe medicale, inclusiv veterinare.

O responsabilitate particulară revine lanțurilor de producție și industriei alimentare pentru a sprijini practicile durabile în producția de alimente de înaltă calitate. Industria alimentară trebuie să ia în considerare și obiceiurile alimentare sănătoase și nevoile nutriționale speciale ale diferitelor categorii de populație într-o societate îmbătrânită. 

Conferința își propune să creeze o platformă internațională de comunicare pe continente și discipline, reunind oameni de știință din divrese domenii de cercetare cu scopul de a împărtăși informații în sprijinul sănătății și bunăstării umane.

Subiecte abordate:

  • Calitatea alimentelor în contextul unei producții durabile,
  • Consumul durabil de alimente și facilitarea trecerii către diete sănătoase (rolul/influența texturii și reologiei alimentare în obiceiurile alimentare și consumul alimentar),
  • Textura și reologia alimentelor,
  • Măsurători senzoriale,
  • Masuratori instrumentale,
  • Comportamentul și preferințele pieței și ale consumatorilor.

Mai multe despre eveniment aici.