Media

Informații utile COVID19

2020-03-30

Informații utile – COVID19

În contextul actual al răspândirii coronavirusului SARS-COV-2 care provoacă boala Covid-19, cercetătorii și autoritățile competente monitorizează transmiterea acestui virus.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, OMS, până în momentul de față, nu au fost găsite date care să ateste că alimentele pot fi potențiale surse de transmitere.

În ceea ce privește siguranța alimentelor, OMS a emis recomandări de precauție, inclusiv sfaturi privind respectarea bunelor practici de igienă corporală și alimentară.

De asemenea, alături de OMS, Organizația pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite (FAO) este implicată în coordonarea, la nivel internațional, a acestei crize cauzate de răspândirea bolii COVID-19. În același timp, FAO lucrează alături de comunitatea științifică pentru a identifica potențialele gazde (animale) ale acestui virus și pentru a reduce transmiterea acestuia către oameni.

Printre măsurile de precauție care se impun pentru reducerea riscurilor de îmbolnăvire și de răspândire a bolii Covid-19 se enumeră: evitarea locurilor aglomerate, aerisirea zilnică a spațiilor de locuit și de muncă, dezinfecția suprafețelor și igiena măinilor alături de întărirea organismului precum și susținerea sistemului imunitar.

 

„La cumpărături, alegerea alimentelor care susţin un microbiom intestinal sănătos, este mult mai important decât stocarea hârtiei igienice” iar gestionarea sănătaţii mentale, a vă menţine activ fizic şi a dormi suficient, vă ajută să vă menţineţi sistemul imunitar în forma bună. Şi nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini!” (prof. Tim Spector, King’s College London,23.03.2020).

 

https://www.who.int/health-topics/coronavirus#tab=tab_1;

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

http://www.fao.org/2019-ncov/en/; http://www.fao.org/news/story/en/item/1268059/icode/

https://www.nutraingredients.com/Article/2020/03/23/Microbiome-maintenance-Good-gut-health-could-tackle-COVID19?utm_source=copyright&utm_medium=OnSite&utm_campaign=copyright

https://www.nutraingredients.com/Article/2020/03/23/Microbiome-maintenance-Good-gut-health-could-tackle-COVID-19?utm_source=copyright&utm_medium=OnSite&utm_campaign=copyright

Reguli de igienă recomandate Importanța alimentației