Media

Iba București deschide un punct de lucru în Regiunea Centru

2024-06-13

Săptămâna aceasta, în data de 11 iunie, institutul nostru, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, împreună cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna – ASIMCOV, au semnat un protocol de colaborare care vizează, în primul rând, deschiderea unui punct de lucru al IBA București în Regiunea Centru.

Astfel, prin crearea acestui parteneriat, IBA București, prin Centrul de Transfer Tehnologic, urmărește să participe, alături de cele mai importante clustere din Regiunea Centru (Green Energy, AGROFOOD, PRO-WOOD, Materiale Textile și Balneologie), la proiecte cu impact asupra comunităților locale.

Înființat în 2009 prin ,,Programul Național Multianual de Înființare și Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice și de Afaceri în Români, Incubatorul de Afaceri din Covasna este, printre altele, și sediul ASIMCOV (Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna) și AICAR (Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România), precum și un spațiu de co-working (INNO-HUBul).

----------------------------------------------------------------

CENTRUL PENTRU TRANSFER TEHNOLOGIC” a fost creat ca departament al INCDBA–IBA București în mai 2021, pentru a întări conexiunile cu industria, cu potențialii clienți și cu beneficiarii industriali ai proiectelor de cercetare.

Domeniile pentru care a fost acordată acreditarea sunt Bioeconomie, Economie digitală și tehnologii spațiale, Materiale funcționale avansate.

Obiectivul principal al programului dezvoltat de CTT-IBA este identificarea unor idei de proiecte, care se vor transforma în propuneri de proiecte comune cercetare/ industrie, pentru obținerea de soluții viabile ajustate la nevoile tehnologice ale agenților economici participanți PPI2024, si a pieței.

Aplica la  ctt.iba@bioresurse.ro!