Media

IBA București câștigă premiul GUSTUL ALES 2022 pentru cercetare în industria alimentară

2022-12-09

IBA București a participat și anul acesta la concursul Ora de bun gust- Premiile Gustul Ales 2022, concurs organizat de R oAliment. Produsul premiat cu Premiul Gustul Ales 2022 pentru cercetare în industria alimentară este Cornul cu gem din tuberculi de topinambur și mere, hipoglucidic, cu potențial antioxidant.

Jurizat de 7 experți în domeniu, concursul a adunat 54 de produse, evaluate după mai multe criterii: gust, miros, textură, aspect, echilibru, armonie, proces tehnologic, igrediente, analiză senzorială, marketing și sustenabilitate.

„Cornul cu gem din tuberculi de topinambur și mere, hipoglucidic, cu potențial antioxidant” are o compoziție originală, fundamentată științific, care îi conferă calități senzoriale superioare, valoare nutrițională ridicată și potențial antioxidantă. Totodată, ingredientele utilizate îi asigură produsului un conținut redus de glucide, fiind adecvat dietei diabeticilor. Cornul cu gem este bine dezvoltat, având  formă de potcovă și culoare brun-roşcată, coajă uniformă. În secțiune, se evidențiază un produs bine copt, cu pori uniformi, fără aglomerări de făină; strat de aluat alternând cu strat de gem din tuberculi de topinambur și mere, cu adaos de nucă.  Prezintă gust dulceag, plăcut, caracteristic, cu aromă de scorţişoară și miros plăcut, specific unui produs făinos copt, cu adaos de făină din tuberculi de topinambur, gem din tuberculi de topinambur și mere, nucă și scorțișoară.

IBA București vă așteaptă la sediul din Str. Ancuța Băneasa nr.5 și cu alte produse pentru diete speciale și nu numai! Pentru a vizualiza lista de produse, sunteți invitați să accesați site-ul nostru www.bioresurse.ro, secțiunea Servicii/Produse alimentare.