Media

Glifosatul – Consultări paralele

2021-09-23

EFSA și Agenția Europeană pentru Produse Chimice au început consultări paralele cu privire la evaluările științifice inițiale ale glifosatului. Consultările vor dura 60 de zile și toate părțile interesate sunt încurajate să contribuie.

În cadrul consultărilor paralele, EFSA va colecta feed-back cu privire la Raportul de evaluare a reînnoirii condițiilor de folosire a glifosatului.

Evaluările științifice inițiale, scoase la evaluare astăzi, au fost pregătite de grupul de evaluare a glifosatului care cuprinde autorități naționale competente din Franța, Ungaria, Țările de Jos și Suedia.

EFSA și Agenția Europeană pentru Produse Chimice depun eforturi pentru transparență și doresc să aducă cetățenii și părțile interesate cât mai aproape unii de ceilalți. Toate părțile interesate sunt încurajate să contribuie la consultări prin transmiterea de comentarii relevante sau informații și date științifice. Consultările vor rămâne deschise timp de 60 de zile și toate comentariile vor fi publicate după închiderea lor pe site-urile web ale celor două agenții.

Articol complet aici.