Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a lansat un set de instrumente cuprinzător, practic și accesibil, conceput pentru a ajuta pe toți cei care lucrează în sectorul alimentar să adere la standardele internaționale de igienă alimentară. Pregătit a fi lansat de Ziua Mondială a Securității Alimentare 2023, setul de instrumente se bazează pe Codex Alimentarius, o colecție de standarde, linii directoare și coduri de conduită gestionate de FAO și OMS, care își propune să protejeze sănătatea consumatorilor și să promoveze practici corecte în comerțul cu alimente.
Documentul traduce setul extins de linii directoare și standarde care guvernează bunele practici de igienă (GHP) și Analiza pericolelor punctelor critice de control (HACCP) în informații ușor de înțeles prin intermediul unui site web al FAO. Obiectivul general este de a oferi tuturor operatorilor din sectorul alimentar indiferent de dimensiune și locație, un instrument care să le permită să interacționeze mai bine cu autoritățile locale pentru a produce, transforma și distribui alimente sigure. Setul de instrumente se adresează, de asemenea, celor cu rol instituțional, cum ar fi oficialii guvernamentali, mediul academic și organizațiile de consolidare a capacităților.
Articol complet aici.