Media

FoodSafety4EU FSOLab 3 – Workshop pentru dezvoltarea Agendei Strategice de Cercetare și Inovare pentru Siguranță alimentară

2021-09-03

FSOLab este un atelier de lucru necesar pentru abordarea subiectelor complexe legate de siguranța alimentară la nivel sistemic. În practică, este un ciclu de întâlniri între experți care activează pe diferite axe ale sistemelor de siguranță alimentară. Experții discută și găsesc noi modalități de a aborda provocările selectate privind siguranța alimentelor într-un proces continuu de învățare.

Primul workshop din seria celor 3 a FSOLab3 s-a desfășurat în perioada 1-2 septembrie și a fost condus de către Dr. Denisa Duță – IBA București și facilitat de Biancamaria Ciasca – CNR (Consiglio Nazionale delle Ricerche).

Scopul principal al FSOLab3 este de a dezvolta Agenda Strategică de Cercetare și Inovare pentru Siguranță Alimentară, abordând fragmentarea părților interesate, prioritățile politice și tehnologiile emergente.

În cadrul primului atelier FSOLab3, grupul de experți a analizat strategiile de cercetare dezvoltare deja existente, programele de cercetare, planurile de implementare pentru siguranța alimentară, a identificat lacune și a dezvoltat două idei pilot pentru activități legate de întâmpinarea provocărilor viitoare în segmentul securității alimentare.

Mai multe despre proiectul umbrelă FOODSAFETY4EU al acestor ateliere aici.