Media

FS4EU South Hub Netmap – Cartogfrafierea sistemului italian de siguranță alimentară

2022-01-17

O metodologie complexă aplicată pentru prima dată unui sistem național de siguranță alimentară

În luna decembrie 2021, grație muncii echipei de la Universitatea Wageningen implicată în proiectul european FoodSafety4EU, a fost implementată sistemului național italian de siguranță alimentară prima metodologie de analiză a hărților dedicată acestui sector.

Obiectivele generale ale acestui South Hub Net Mapping au fost:

  • identificarea părților interesate în sistemul de colaborare italian – știință – politică – societate;
  • care sunt misiunile acestor părți interesate – evaluarea riscurilor, managementul riscurilor și comunicarea riscurilor;
  • care sunt principalele legături dintre toți acești factori interesați – schimb de date, comunicare etc.
  • care sunt limitările și constrângerile din relațiile lor, resursele și capacitățile lor.

Pentru a înțelege mai bine metodologia aplicată, puteți accesa acest link.

Timp de peste 5 ore petrecute online, un grup de 10 experți cu înalt nivel de expertiză științifică au lucrat împreună cu entuziasm pentru a reuși cartografierea sistemului de siguranță alimentară italian.

În platforma de lucru FoodSafety4EU, partenerii sunt împărțiți în 4 Hub-uri geografice. Prin urmare, această metodologie de analiză Net-Map va fi aplicată de încă 3 ori la începutul anului 2022, după cum urmează:

  • în Belgia pentru West Hub
  • în Cehia pentru East Hub
  • în Finlanda pentru North Hub

În cele din urmă, când toate datele din această sesiune de net-mapping vor fi analizate și procesate, fiecare țară reprezentativă a fiecărui Hub va avea o imagine mai clară și mai completă a sistemului de siguranță alimentară. Cunoașterea modului în care diferiți actori interacționează în cadrul unui sistem poate facilita înțelegerea unor conexiuni la nivel național între jucătorii din aceasta ramură.

Articolul complet poate fi citit aici.