Media

FOCUS GRUP One Health: Produse alimentare de origine vegetală , 15 mai 2025

2025-05-12

 

USAMV București împreună cu partenerii din consorțiul național al proiectului ADER 16.1.2 Cercetări privind elaborarea unei scheme de certificare pe lanţul alimentar conform conceptului One Health, anunță organizarea Focus Grup 3: Produse alimentare de origine vegetală, parte a Activității 3.1 – „Stabilirea criteriilor de definire a conceptului One Health pentru produse alimentare și furajere.

Evenimentul va reuni actori relevanți din domeniile producției, procesării și certificării alimentare, alături de specialiști din domeniul sanitar-veterinar, al sănătății publice și ai mediului academic.

Obiectivul Focus Grupului nr. 3:
Acest demers are ca scop central colectarea de opinii și validarea criteriilor propuse pentru definirea unui produs alimentar sau furajer ca fiind conform conceptului One Health

Activitatea 3.1, derulată pe parcursul anului 2025, reprezintă un pilon esențial în definirea cadrului tehnic al etichetei „One Health” și face parte dintr-un efort mai amplu de promovare a unui sistem alimentar sustenabil, responsabil și sigur pentru sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului.

Detalii organizatorice:
📍 Locație: Sala de Consiliu a Facultății de Biotehnologii, USAMV București
🕒 Ora: 10.00 – 12.00

Detalii și înregistrare la adresa florentinarom@yahoo.com

Cine poate participa:
Specialiști din domeniul alimentar, cercetători, reprezentanți ai autorităților, procesatori, certificatori, cadre universitare și ONG-uri implicate în sănătate publică, veterinară și protecția mediului.

Participarea activă în cadrul acestui focus grup contribuie la crearea unei identități naționale pentru produsele alimentare care promovează sănătatea și sustenabilitatea – o inițiativă în linie cu cele mai recente strategii europene și globale din domeniul siguranței alimentare și dezvoltării durabile.