Reprezentanți ai organizațiilor mondiale de alimentație au afirmat într-o întâlnire de nivel înalt că dacă ne dorim să construim sisteme alimentare sănătoase și durabile și în aceeași măsură să ne revenim după pandemia COVID-19, trebuie să conectăm agricultura cu serviciile ecosistemice și să dezlanțuim întregul potențial al biodiversității pentru a îmbunătăți producția alimentară și agricolă.
Evenimentul online intitulat „Acordul verde european (The European Green Deal): o conversație asupra forței transformatoare a Strategiei Farm to Fork și a Strategiei pentru Biodiversitate pentru a construi sisteme alimentare sănătoase și durabile ” s-a axat pe modalități de consolidare a colaborării FAO-UE privind abordarea provocărilor pentru gestionarea durabilă a biodiversității în toate sectoarele agricole.
"Biodiversitatea este vitală pentru îmbunătățirea producției agricole și alimentare și pentru menținetea resurselor și ecosistemelor planetei noastre", a declarat directorul general al FAO, QU Dongyu, cerând să se facă mai mult pentru a preveni pierderea biodiversității, pierdere care subminează rezistența multor sisteme agricole și să reprezinte o amenințare serioasă pentru securitatea alimentară globală.
De asemenea, în introducerea discursului său, QU a menționat că atingerea sustenabilității la scară globală necesită mai mult decât implementarea soluțiilor tehnice și digitale. Aceasta implică "decizii cheie de politică și, în acest sens, UE a făcut doar un pas important", a declarat directorul general al FAO, referindu-se la Acordul Verde European recent adoptat. În acest scop el a menționat că punerea în aplicare a acestor decizii importante în domeniu necesită eforturi puternice de colaborare între sectoarele de mediu și agricultură.
Citește articolul întreg aici.