Media

EIT Food – Raport despre impactul COVID19 asupra comportamentelor alimentare europene

2020-12-09

EIT Food, cea mai importantă inițiativă europeană de inovare în domeniul alimentar, susținută de Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, a publicat la începutul lunii decembrie un nou raport privind impactul pandemiei COVID19 asupra comportamentelor alimentare ale consumatorilor.

Raportul se bazează pe un sondaj cu un număr de 5000 consumatori din 10 țări europene prin care se relevă modul în care pandemia a afectat achiziția și consumul de alimente. Acest material arată că măsurile de carantină/izolare au provocat schimbări de comportament de durată în raport cu consumul de alimente – marcate de schimbări substanțiale în tiparele de cumpărături, pregătirea meselor și obiceiurile alimentare.

Cercetarea a fost realizată de un consorțiu format din universități de top din Europa, condus de Universitatea Aarhus, Danemarca. Cele 10 țări chestionate au fost Spania, Suedia, Germania, Marea Britanie, Polonia, Italia, Franța, Grecia, Finlanda, România.

Articol preluat de aici.