Media

EIT Food, Foodvalley și Food Innovation Hub Europe - proiect pentru a sprijini practicile de agricultură regenerabilă

2024-08-06

Navarra 360º este primul proiect lansat în cadrul portofoliului de inovare regenerativă, o colaborare ecosistemică stabilită ca o inițiativă Food Innovation Hub Europe a Forumului Economic Mondial, finanțată de EIT Food și furnizată de EIT Food și Foodvalley NL.

3 milioane de euro vor fi investiți pe parcursul a trei ani cu scopul de a crea un model care poate fi replicat în altă parte în Europa, proiectul venind în sprijinul a 80 de fermieri din nordul Spaniei să treacă la practicile agricole regenerative.

Navarra 360º va combina sprijinul financiar cu instruirea în aspectele tehnice ale practicilor regenerative, cu accent pe culturile de ovăz, grâu și orz. Proiectul va adopta o abordare holistică, studiind peste 60 de indicatori cheie, inclusiv calitatea solului, biodiversitatea, utilizarea apei, amprenta de carbon, precum și indicatori sociali și economici.

Rezultatele așteptate includ o reducere cu 20% a utilizării produselor fitosanitare și o reducere cu 40% a fertilizării minerale. Proiectul se va încheia în 2026 și va informa proiectarea și livrarea altor peisaje în alte părți ale Europei.

Articol preluat EIT FOOD.