Media

EFSA – Sesiune informativă despre schimbările climatie ca motor al riscurilor emergente pentru siguranța alimentelor și furajelor, sănătatea plantelor, animalelor și calitatea nutrițională. Eveniment online, 8 octombrie 2020, 9.00-12.00 CET

2020-09-03

Schimbările climatice sunt un factor relevant al riscurilor emergente. În timp ce o gamă largă de studii și rapoarte examinează impactul schimbărilor climatice asupra securității alimentare, provocările viitoare pentru siguranța alimentelor și a furajelor, sănătatea plantelor și animalelor precum și calitatea nutrițională, nu sunt, de obicei, investigate în profunzime. EFSA  a finalizat recent proiectul CLEFSA pentru dezvoltarea și testarea de noi metodologii cu scopul identificării, caracterizării și analizării riscurilor emergente legate de schimbările climatice. Un raport al acestui proiect a fost publicat în 25 iunie 2020.

Proiectul CLEFSA a contribuit la identificarea și caracterizarea efectelor globale generate de schimbările climatice, evidențiind incertitudinea în ceea ce privește înțelegerea actuală a modului în care schimbările climatice afecetează zonele de competență EFSA. Datorită complexității subiectului, la evenimentul din 8 octombrIe 2020 (9.00-12.00 CET) sunt  invitate o mare varietate de părți interesate de această problemă.

Obiectivele întâlnirii:

  • Diseminarea raportului CLEFSA unei audiențe mărite.
  • Identificarea de oportunități pentru viitoare colaborări pe temele dezbătute.

Înregistrările la eveniment se fac până la data de 30 septembrie 2020.

Detalii suplimentare legate de acest eveniment puteti gasi aici.
Înscrierile se pot face accesând formularul de înscriere de aici .