EFSA a lansat un nou instrument web inovator, conceput pentru a sprijini operatorii din industrie și consumatorii să estimeze expunerea prin dietă la enzimele alimentare.
Instrumentul web Modelul de aport de enzime alimentare (FEIM) marchează punctul culminant al unui efort amplu inițiat în 2016, care reunește date despre utilizarea enzimelor alimentare în diferite procese de fabricație cu informații despre expunerea diferitelor grupuri de populație la enzimele alimentare.
Lansat cu ocazia primei reuniuni plenare a noului Panel dedicat enzimelor alimentare (FEZ) al EFSA, instrumentul va permite utilizatorilor să obțină estimări ale aportului pentru anumite enzime per proces de fabricație și, de asemenea, să calculeze expunerea cumulativă din mai multe procese de fabricație simultan. Nu numai că va sprijini producătorii de enzime alimentare în compilarea datelor, dar va oferi și consumatorilor informații cu privire la expunerea alimentară la enzimele alimentare.
Instrumentul web FEIM este accesibil oricui prin intermediul platformei R4EU la înregistrare.
Articol preluat de aici.