Media

Dioxidul de titan - E171 nesigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar

2021-05-07

EFSA a revizuit rezultatul evaluării anterioare publicată în 2016, care a evidențiat necesitatea mai multor cercetări pentru a umple lipsurile existente în ceea ce privește riscul utilizării dioxidului de titan.

Evaluarea a fost efectuată urmând o metodologie riguroasă și luând în considerare multe mii de studii care au devenit disponibile de la evaluarea anterioară a EFSA din 2016, inclusiv noi dovezi științifice și date despre nanoparticule.

Administratorii de riscuri din cadrul Comisiei Europene și din statele membre ale UE au fost informați cu privire la concluziile EFSA și vor lua în considerare măsurile adecvate pentru a asigura protecția consumatorilor.

Ce este dioxidul de titan?

Dioxidul de titan este folosit ca o culoare alimentară (E171) și, la fel ca în cazul tuturor culorilor alimentare, funcția sa tehnologică este de a face alimentele mai atrăgătoare din punct de vedere vizual, de a da culoare alimentelor care altfel ar fi incolore sau de a restabili aspectul original al alimentelor. Dioxidul de titan este prezent și în cosmetice, vopsele și medicamente.

 

Citește articolul complet aici.