Media

Contaminanții chimici din alimentele conservate

2021-11-04

Conservarea este o metodă tipică folosită pentru creșterea duratei de valabilitate a mărfurilor perisabile,

păstrând în același timp calitatea acestora. Deoarece majoritatea  germenilor sunt distruși în timpul procesului de conservare, această metodă are mare succes în păstrarea calității și siguranței alimentelor. Cu toate acestea, cercetările și analizele au arătat prezența unei varietăți de contaminanți chimici detectați în produsele alimentare conservate și care sunt legați de procesul de coservare.

Din acest motiv, o echipă  de cercetători canadieni a efectuat un studiu care a încercat să consolideze cunoștințele despre contaminanți chimici prezenți în alimente conservate și ambalate, cum ar fi metalele, materialele plastice și alți agenți.

Alimentele care au fost evaluate au fost conservele (carne și pește), băuturi sau lapte praf - care nu sunt considerate a fi conserve prin definiție. Cercetătorii au descoperit că este posibil ca acești contaminanți să provină de la cutia în sine, cum ar fi scurgerile de la ambalare, formarea acestora în timpul ambalării sau formarea în timpul procedurilor de dinainte de conservare: curățarea, igienizarea, uscarea.

Articol complet aici.