Media

Change the game, change the future- o nouă platformă online de jocuri interactive

2021-10-04

În încercarea de a transforma sistemele agroalimentare globale, reducerea pierderilor de alimente și a deșeurilor pare o modalitate simplă de a combate foamea, de a spori accesul la diete sănătoase și de a proteja mediul. În realitate, lucrurile sunt mai complicate, însă. Rezolvarea unei probleme poate duce neintenționat la consecințe neașteptate în altă parte. O nouă platformă de joc îi va ajuta pe tineri și pe politicieni să învețe despre rolul pe care îl pot juca datele în abordarea acestor probleme și să aleagă cele mai eficiente politici – a anunțat FAO.

Platforma intitulată Change the game, change the future a fost dezvoltată de FAO și The Lexicon, o organizație non-profit din America de Nord. Platforma de joc a fost introdusă în timpul unui eveniment emblematic de cinci zile al World Food Forum, o mișcare condusă de tineri și care are ca scop modelarea viitorului alimentelor și agriculturii.

Platforma de jocuri online combină date în timp real din peste 190 de țări cu animații interactive care descriu culturi locale din întreaga lume. Prin joc, atât factorii de decizie politică cât și publicul larg pot învăța să gestioneze probleme complexe, din viața reală, în timp ce caută un echilibru între creșterea economică, progresul social și protecția mediului. Sub interfața jocului, instrumentele de modelare cantitativă analizează datele și oferă sinergii cu obiectivele pentru dezvoltare durabilă ale ONU.