Media

Cea de-a 17- a Conferință Internațională a ICC - 22-24 Aprilie 2024

2024-02-15

Congresul Internațional de Cereale și Pâine ICBC are loc la fiecare patru ani și implică numeroși oameni de știință (cereale, tehnologi, morari, brutari, ingrediente și furnizori de echipamente din întreaga lume).

Anul acesta, în aprilie, evenimentul va avea loc în Franța, la Nantes, cercetătorii adunându-se pentru a discuta și a împărtăși cunoștințele despre provocările și oportunitățile științei și tehnologiei cerealelor. INRAE, Institutul Național de Cercetare pentru Agricultură, Alimentație și Mediu din Franța, cu știința sa dedicată vieții, oamenilor și pământului, organizează împreună cu ICC, Asociația Internațională pentru Știința și Tehnologia Cerealelor acest eveniment de neuitat pentru comunitatea mondială a cerealelor.

Cea de-a 17-a ICBC dorește să promoveze: „Diete sănătoase cu cereale din sisteme alimentare durabile”, deoarece există o nevoie urgentă de a menține sistemele alimentare în limitele de mediu. Cererea de resurse de mediu a sistemului alimentar ar putea crește cu 50-90% fără măsuri de atenuare specifice. Granițele planetare cheie ar putea fi depășite până în 2050, riscând destabilizarea ecosistemului (EAT-Lancet Commission).

Detalii eveniment aici.