Media

Ce este InfoCons ?

2023-05-02

 

Despre InfoCons

Ce este InfoCons ? Cu ce se ocupă InfoCons ?

De peste 20 ani InfoCons vine în sprijinul consumatorilor prin implementarea de Campanii de educare și informare în domenii precum : protecția consumatorilor, mediu, sănătate, cultură, turism, energie, servicii poștale, servicii financiar bancare și nebancare, etc., realizarea de teste și studii comparative pe diferite produse agroalimentare, consiliere și consultanță oferite consumatorilor cât și implicarea în Proiecte sociale în vederea copiilor care provin din medii defavorizate, persoane vârstnice cât și persoane institutionalizate din Centrele de copii și bătrâni.

La data de 18 aprilie 2003 la inițiativa unor persoane dedicate a luat ființă  Asociația InfoCons ( fosta Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România), având ca obiectiv protejarea  drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor; de a conștientiza consumatorii asupra drepturilor pe care le au, de a dezvolta programe și proiecte în scopul realizării acestor obiective.

InfoCons a fondat în anul 2006 Federația Asociațiilor de Consumatori la care au afiliat principalele organizații de profil active de pe teritoriul României pentru a crea o voce comună a mișcării de protecția consumatorilor din Romania.

InfoCons - Organizație de protecția consumatorului, membră în Consumers International (Organizația Mondială de Protecția Consumatorilor) și fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori din România. Consumatori, uniți-vă! www.consumers-protection.org (Unica platformă globală de protecția consumatorului prin care ai acces la numerele de urgență din peste 100 de țări ) / www.infocons.org ( Descarcă Aplicația Gratuită InfoCons de Protecția Consumatorilor prin care ai acces la o informație corectă, transparentă , independentă care te ajută să decizi tu pentru tine. Unica Aplicația Globală de Protecția Consumatorului care se regăsește în 33 de limbi de circulație internațională .