30,4% dintre italieni sunt dispuși să consume înlocuitori de carne vegetală (alimente procesate pe bază de proteine vegetale), în timp ce doar 22,5% sunt în favoarea cărnii artificiale. Așa reiese dintr-un sondaj realizat de NielsenIQ, care confirmă și deschiderea mai mare a tinerilor către noile tendințe alimentare: 40,7% dintre tinerii între 18 și 25 de ani sunt de fapt în favoarea cărnii vegetale, în timp ce procentul scade la 17 ,7% dintre cei peste 65 de ani; în ceea ce privește carnea sintetică, cea mai favorabilă grupă de vârstă este cea de 26-35 de ani (38,7%), în timp ce consensul minim se regăsește la grupa de vârstă 56-65 de ani (9,9%).
Printre motivele recurente în alegerea noilor diete se regăsesc „respectul mai mare pentru viața animală” (39,2%), „reducerea impactului asupra mediului față de agricultura convențională” (39%) și „posibilitatea reducerii consumului” de carne tradițională, dar fără a renunța la gust” (29,8%). Cei care, dimpotrivă, își exprimă scepticismul, îl justifică cu „nedumerirea privind siguranța acestor produse asupra sănătății umane pe termen lung” (51,5%), „prețurile mari” (40,2%) și „problemele etice legate de manipularea genetică pentru a obţine carne sintetică” (39,4%).
În sfârșit, în ceea ce privește alimentele obținute din insecte, 15,1% dintre cei intervievați le văd ca o potențială sursă de proteine.
Citește articolul întreg aici.