Europa se unește pentru a sprijini sănătatea plantelor, biodiversitatea și economia!
O vastă coaliție de parteneri din toată Europa și-a unit forțele pentru a lansa pe 15 mai cel de-al doilea an al campaniei #PlantHealth4Life, care își propune să conștientizeze legăturile profunde dintre sănătatea plantelor și viața noastră de zi cu zi, stimulând acțiunea cetățenilor pentru a proteja sănătatea plantelor. Campania este condusă de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Comisia Europeană (CE) și 22 de țări europene.
Cum ne afectează sănătatea plantelor viața?
Plantele reprezintă 80% din alimentele pe care le consumăm și curăță aerul pe care îl respirăm. Dar asta nu este tot: plantele sănătoase înseamnă un randament agricol bun, care afectează disponibilitatea alimentelor și prețurile alimentelor pentru consumatori. Schimbările climatice și activitățile umane, cum ar fi comerțul și călătoriile, pun plantele sub presiune puternică; răspândirea dăunătorilor și bolilor plantelor poate avea consecințe economice și de mediu devastatoare.
Cu toate acestea, mulți cetățeni europeni încă nu sunt suficient de conștienți de motivul pentru care este importantă sănătatea plantelor. #PlantHealth4Life își propune să crească conștientizarea colectivă cu privire la riscurile pentru sănătatea plantelor și despre rolul pe care fiecare dintre noi trebuie să-l joace pentru a proteja plantele.
Implică-te!
Acțiunile fiecărui european contează! Vizitați site-ul web al campaniei #PlantHealth4Life și descoperiți cum puteți proteja sănătatea plantelor. Veți găsi resurse disponibile în toate limbile UE, inclusiv materiale de presă, postări pe rețelele sociale de partajat pe canalele dvs. și videoclipuri.
Le puteți găsi utile mai ales dacă sunteți:
- Un călător curios, căruia îi place să exploreze lumea și natura.
- Un grădinar care crește și are grijă de legume, flori și copaci.
- Un părinte, preocupat de hrana copiilor și care este dornic să protejeze comunitățile agricole, mediul și biodiversitatea pentru generațiile viitoare.
Consultați pagina națională a site-ului campaniei pentru a vedea ce se întâmplă în țara dvs. și rămâneți la curent pentru mai multe informații pe măsură ce acestea devin disponibile!
Articol preluat de aici.
Mai multe reglementări pentru sănătatea plantelor aici.