Media

A 9-a Conferință Internațională De la Știință la Orientare și Practică, OFSYSTEMS, 25-27 septembrie 2024

2024-08-02

Comitetul de organizare al Conferinței Internaționale De la Știință la Orientare și Practică anunță organizarea celei de-a IX-a ediții a acestui eveniment.

Întâlnirea anuală va avea loc în perioada 25 – 27 septembrie 2024, la Sheraton Hotel Bucharest, Calea Dorobanți 5-7, București, România. Acesta va fi co-organizat de Colegiul Farmaciştilor din România, Centrul de Ştiinţe al Medicamentului al Facultăţii de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, O.F.Systems SRL şi Forumul Asociaţiei Farmaciştilor Industriali.

Pe parcursul primei zile, prezentările se vor concentra pe subiecte suplimente alimentare/industria alimentară: analiza umidității, HPTLC, textura și comportamentul de curgere a alimentelor, cântăritor de control în mediu umed și bune practici de cântărire, reglementări și control al conținutului net în industria alimentară, conceptul Zero Waste în industria alimentară. Două ateliere paralele vor fi organizate la finalul acestei prime zile (Procese de Control al Calității și Detectare Contaminare, respectiv Controlul procesului în timp real al parametrilor cheie cu NIR-Online).

A doua zi va include prezentări privind dizolvarea in vitro/testarea eliberării medicamentelor de către patru membri ai Grupului de interes special FIP privind dizolvarea/eliberarea medicamentelor (Prof. Jean-Michel Cardot, Dr.Vinod P. Shah, Prof. Maria Vertzoni și Dr. Flavian Rădulescu). Prezentări suplimentare vor aborda rolul reologiei în formularea, fabricarea și evaluarea experienței pacientului a formelor de dozare semisolide topice, utilizarea colorimetriei în industria farmaceutică, aplicarea HPTLC la identificarea, documentarea și cuantificarea medicamentelor și a produselor medicamentoase, precum și automatizarea titrării KF. Vor fi organizate trei ateliere suplimentare, axate pe titrarea KF, testarea dizolvării cu un sistem semi-automat și colectarea rezultatelor imediate cu detecție UV-Vis și principiile de funcționare reologică, măsurători și bune practici.

Pe parcursul ultimei zile, vorbitorii vor discuta aspecte suplimentare privind integritatea datelor și evitarea defecțiunilor, bunele practici de cântărire, camera de intrare pentru testarea stabilității ICH Q1A, sfaturi și trucuri pentru apă ultrapură și cerințe pentru impuritățile chimice și microbiene, precum și principiile pentru buna funcționare practică pentru CW în industria farmaceutică.

Detalii eveniment aici.