Beneficiar:
IBA Bucuresti
Program NUCLEU PN 16 46: „Cercetări privind identificarea și utilizarea unor compuși bioactivi care pot îmbunătăți valoarea nutritivă a alimentelor și a unor factori care pot afecta integritatea alimentelor” – acronim NUTRISAN
Contract nr. 29N/2016
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 15.03.2016 – 20.12.2017
Buget: 960.000 Lei
Obiectivul proiectului: Valorificarea unor deşeuri şi subproduse vegetale din industria alimentară, prin
realizarea unor ingrediente funcționale (făinuri) cu valoare nutritivă și potențial antioxidant, utilizate în procesul de fortifiere a produselor alimentare
Obiective specifice:
- Valorificarea unor deşeuri şi subproduse vegetale din industria alimentară, în vederea obținerii unoringrediente funcționale (făinuri) cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
- Realizarea unor produse de panificație fortifiate cu ingrediente funcţionale cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
- Realizarea unor produse de patiserie fortifiate cu ingrediente funcţionale cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
- Dezvoltarea şi validarea internă ale unei metode de separare, detecţie şi cuantificare a carotenoizilor din făina obţinută din deşeuri de tomate, prin cromatografie de lichide de înaltă performanţă (HPLC–DAD)
- Elaborarea documentației specifice a metodei de determinare a carotenoizilor din făina obţinută din deşeuri de tomate, prin cromatografie de lichide de înaltă performanţă (HPLC–DAD)
- Diseminare informații
Responsabil proiect: Catană Monica