Proiecte

Valorificarea unor deșeuri și subproduse vegetale din industria alimentară, în scopul creșterii valorii nutriționale și potențialului antioxidant ale produselor alimentare

2016-01-20

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Program NUCLEU PN 16 46: „Cercetări privind identificarea și utilizarea unor compuși bioactivi care pot îmbunătăți valoarea nutritivă a alimentelor și a unor factori care pot afecta integritatea alimentelor” – acronim NUTRISAN

Contract nr. 29N/2016

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 15.03.2016 – 20.12.2017

Buget: 960.000  Lei

 

Obiectivul proiectului: Valorificarea unor deşeuri şi subproduse vegetale din industria alimentară, prin 

realizarea unor ingrediente funcționale (făinuri) cu valoare nutritivă și potențial antioxidant, utilizate în procesul de fortifiere a produselor alimentare

 

Obiective specifice:

  • Valorificarea unor deşeuri şi subproduse vegetale din industria alimentară, în vederea obținerii unoringrediente funcționale (făinuri) cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
  • Realizarea unor produse de panificație fortifiate cu ingrediente funcţionale cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
  • Realizarea unor produse de patiserie fortifiate cu ingrediente funcţionale cu valoare nutritivă și potențialantioxidant
  • Dezvoltarea şi validarea internă ale unei metode de separare, detecţie şi cuantificare a carotenoizilor din făina obţinută din deşeuri de tomate, prin cromatografie de lichide de înaltă performanţă (HPLC–DAD)
  • Elaborarea documentației specifice a metodei de determinare a carotenoizilor din făina obţinută din deşeuri de tomate, prin cromatografie de lichide de înaltă performanţă (HPLC–DAD)
  • Diseminare informații

 

Responsabil proiect: Catană Monica

E-mail: mona.catana@bioresurse.ro; mcatana1965@gmail.com