Beneficiar:
IBA Bucuresti
Proiect: Creșterea capacității și performanței instituționale în domeniul alimentației personalizate
Programul 1 - Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare
Subprogramul 1.2 – Performanță instituțională – Proiecte de dezvoltare instituțională – Proiecte de finanțare a excelenței în CDI, PNCDI III
Contract nr. 26 PFE/17.10.2018
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 17.10.2018-10.12.2020
Buget: 2.000.000 lei
Obiectivul proiectului: dezvoltarea instituțională a INCD pentru Bioresurse Alimentare - IBA București cu accent pe dezvoltarea domeniului de nutriție ce presupune implicarea tuturor laboratoarelor IBA și a stațiilor pilot.
Obiective specifice:
- dezvoltarea de metode de analiză fizico-chimice, analize de biologie moleculară și metodologii senzoriale necesare pentru a determina și identifica compușii bioactivi din alimente și de a demostra funcționalitatea și biodisponibilitatea acestor compuși în organism, dar și de a fi în acord cu cerințele nutriționale personalizate, precum și preferințele și comportamentul alimentar ale consumatorilor;
- demonstrarea funcționalității și a beneficiilor unui aliment într-o dietă și cu aplicabilitate în prevenția împotriva îmbolnăvirilor; personalizarea dietelor pe bază de genetică nutrițională, dar și cu ajutorul testărilor in vivo și in vitro;
- proiectarea unor alimente sănătoase cu ajutorul tehnologiilor și biotehnologiilor alimentare.
Responsabil proiect: Denisa Duță
E-mail: denisa.duta@bioresurse.ro