Beneficiar:
IBA Bucuresti
Programul: NUCLEU - PN 12 48 01 01
Contract nr. 48N/2012
Autoritate contractantă: Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare
Perioadă de realizare a proiectului: 06.11.2012-15.08.2015
Buget: 2.824.240 lei
Obiectivul general: Cercetări privind influența gradului de extracție al făinii de grâu asupra nivelului de acrilamidă din pâine
Obiective specifice:
- Dezvoltarea, validarea și acreditarea unei metode GC-MS/MS pentru determinarea acrilamidei din pâine, biscuiți și alte produse similare
- Studii experimentale privind influența unor factori: materie primă (tip de făină, tip de cereală), rețetă de fabricație (tip de ingredient natural adăugat- nuci, măsline, ceapă; tip de îndulcitor – zahăr, miere de albine, sirop de glucoză, fructoză; tip de grăsime – margarină, unt, untură, ulei de floarea-soarelui, ulei de palmier), proces tehnologic (procedeu de preparare al aluatului – direct, indirect; timp și temperatură de coacere) etc. asupra nivelului de acrilamidă format în pâine și biscuiți
- Stabilirea de corelații între nivelul de acrilamidă și factorii investigați
Responsabil proiect: Negoiță Mioara
E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro