Proiecte

Cercetări privind influența gradului de extracție al făinii de grâu asupra nivelului de AA în pâine

2012-01-15

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Programul: NUCLEU - PN 12 48 01 01

Contract nr. 48N/2012

Autoritate contractantă: Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare 

Perioadă de realizare a proiectului: 06.11.2012-15.08.2015

Buget: 2.824.240 lei

 

Obiectivul general: Cercetări privind influența gradului de extracție al făinii de grâu asupra nivelului de acrilamidă din pâine

Obiective specifice:

  • Dezvoltarea, validarea și acreditarea unei metode GC-MS/MS pentru determinarea acrilamidei din pâine, biscuiți și alte produse similare
  • Studii experimentale privind influența unor factori: materie primă (tip de făină, tip de cereală), rețetă de fabricație (tip de ingredient natural adăugat- nuci, măsline, ceapă; tip de îndulcitor – zahăr, miere de albine, sirop de glucoză, fructoză; tip de grăsime – margarină, unt, untură, ulei de floarea-soarelui, ulei de palmier), proces tehnologic (procedeu de preparare al aluatului – direct, indirect; timp și temperatură de coacere) etc. asupra nivelului de acrilamidă format în pâine și biscuiți
  • Stabilirea de corelații între nivelul de acrilamidă și factorii investigați

 

Responsabil proiect: Negoiță Mioara

E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro