Proiecte

Cercetări la nivel de laborator privind dezvoltarea unei metode de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din produsele alimentare

2018-01-20

Contract:

nr. 25N/2018
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 - 15.11.2018
Buget: 670.000 lei

Obiectivul proiectul: Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași, din cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi.

Obiective specifice:

  • Studiu privind efectul consumului grăsimilor trans asupra sănătății consumatorilor, influența unor factori tehnologici asupra formării grăsimilor trans în alimente și legislația în domeniu;
  • Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din amestecurile de standarde ale acizilor oleic (C18:1), linoleic (C18:2) și linolenic (C18:3);
  • Aplicarea metodei dezvoltate la determinarea izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor oleic, linoleic și linolenic din matrici alimentare de tip "cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi".

Responsabil proiect: Mioara Negoiță
E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect ,,Cercetări la nivel de laborator privind dezvoltarea unei metode de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor din produsele alimentare"

Programul: NUCLEU - PN 18 02 01 02
Contract nr. 25N/2018
Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării
Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 - 15.11.2018
Buget: 670.000 lei

Obiectivul proiectul: Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași, din cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi.

Obiective specifice:

  • Studiu privind efectul consumului grăsimilor trans asupra sănătății consumatorilor, influența unor factori tehnologici asupra formării grăsimilor trans în alimente și legislația în domeniu;
  • Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din amestecurile de standarde ale acizilor oleic (C18:1), linoleic (C18:2) și linolenic (C18:3);
  • Aplicarea metodei dezvoltate la determinarea izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor oleic, linoleic și linolenic din matrici alimentare de tip "cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi".

Responsabil proiect: Mioara Negoiță
E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro