Proiecte

Cercetări la nivel de laborator privind dezvoltarea unei metode de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din produsele alimentare

2018-01-20

Contract:

nr. 25N/2018

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării 

Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 - 15.11.2018

Buget: 670.000 lei

 

Obiectivul proiectul: Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași, din cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi

Obiective specifice:

  • Studiu privind efectul consumului grăsimilor trans asupra sănătății consumatorilor, influența unor factori tehnologici asupra formării grăsimilor trans în alimente și legislația în domeniu. 
  • Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din amestecurile de standarde ale acizilor oleic (C18:1), linoleic (C18:2) și linolenic (C18:3). 
  • Aplicarea metodei dezvoltate la determinarea izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor oleic, linoleic și linolenic din matrici alimentare de tip "cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi".
  •  

    Responsabil proiect: Negoiță Mioara

    E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro

    Beneficiar:

    IBA Bucuresti

    Proiect ,,Cercetări la nivel de laborator privind dezvoltarea unei metode de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor din produsele alimentare"

    Programul: NUCLEU - PN 18 02 01 02

    Contract nr. 25N/2018

    Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării 

    Perioadă de realizare a proiectului: 16.03.2018 - 15.11.2018

    Buget: 670.000 lei

     

    Obiectivul proiectul: Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași, din cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi

    Obiective specifice:

  • Studiu privind efectul consumului grăsimilor trans asupra sănătății consumatorilor, influența unor factori tehnologici asupra formării grăsimilor trans în alimente și legislația în domeniu. 
  • Dezvoltarea unei metode instrumentale de determinare a izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor grași din amestecurile de standarde ale acizilor oleic (C18:1), linoleic (C18:2) și linolenic (C18:3). 
  • Aplicarea metodei dezvoltate la determinarea izomerilor cis/trans ai esterilor metilici ai acizilor oleic, linoleic și linolenic din matrici alimentare de tip "cartofii prăjiți (chipsuri) sau alte produse crocante pe bază de cartofi".
  •  

    Responsabil proiect: Negoiță Mioara

    E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro