Servicii

Laboratorul RMN

2020-01-30

Resursă umană: 3 ingineri chimiști dintre care 1 CSII, 1 CSIII și 1CS.

Servicii de cercetare, de testare

  • Determinarea degradării grăsimilor și uleiurilor în timp prin oxidare, încălzire sau hidrogenare prin spectroscopie RMN;
  • Determinarea structurii diferiților compusi izolați din alimente prin spectroscopie RMN;
  • Stabilirea structurii compușilor organici de sinteză prin spectroscopie RMN;
  • Determinarea profilului lipidic al grăsimilor extrase din unt și brânzeturi, prin spectroscopie RMN;
  • Extracția uleiurilor volatile din diferite plante prin hidrodistilare cu ajutorul aparatului de tip Clevenger;
  • Determinarea compusilor majoritari bioactivi din extractele apoase rezultate la obținerea uleiurilor volatile;
  • Analiza polimerilor prin spectroscopie IR cu transformata Fourier (FTIR) ;
  • Caracterizarea compozițională a vinurilor prin  spectroscopie 1H-RMN și FT-IR.

Analize de laborator

Matrici alimentare / Metode de lucru

Autorizare ANSVSA

Acreditare RENAR

Laborator RMN

https://erris.gov.ro/NMR-Laboratory

Determinare profilului lipidic din uleiuri vegetale si matrici alimentare, acizi grași trinesaturați (acid linolenic), acizi grași dinesaturați (acid linolic), acizi grași mononesaturați (acid oleic) și acizi grași saturați (acid palmitic, acid stearic) prin spectroscopie RMN

Grăsimi de origine vegetală şi animală

DA

-

Determinare compuși majoritari bioactivi din uleiuri volatile prin metoda RMN

Uleiuri volatile (esențiale)

DA

-