Descarcă formularul de comandă
Chestionar satisfacție clienți aici.
Resursă umană: 4 ingineri chimiști dintre care 2 CSII și 2 ingineri industria alimentară; 1 tehnician.
Servicii de cercetare, de testare
- Studii privind pretabilitatea la industrializare a soiurilor noi de fructe/legume, sub diverse forme de conservare (compot, gem, dulceaţă, nectar, conserve de legume în sos tomat, conserve de legume în oţet, fructe deshidratate, legume deshidratate prin uscare convectivă);
- Realizarea conservelor din fructe (compot, gem, nectar) destinate diabeticilor și supraponderalilor;
- Realizarea unor conserve de fructe/legume cu valoare nutritivă ridicată (Produse concentrate din fructe fortifiate cu fier, Dulceaţă de morcovi cu miere şi lăptişor de matcă, Produse concentrate din mere şi fructe de Aronia, Produse concentrate din mere, morcovi şi fructe de Aronia etc.);
- Realizarea sosurilor condimentare pe bază de tomate tip ketchup;
- Deshidratarea convectivă a legumelor şi fructelor;
- Realizarea unor produse concentrate din fructe cu conținut redus de glucide, utilizând ca îndulcitor Stevia reubadiana;
- Realizarea de nectaruri din fructe/morcovi cu conținut redus de glucide, utilizând ca îndulcitor Stevia reubadiana;
- Realizărea de compoturi din fructe cu conținut redus de glucide, utilizând ca îndulcitor Stevia reubadiana;
- Realizărea unor produse de patiserie cu conținut redus de glucide, utilizând ca îndulcitor Stevia reubadiana;
- Realizărea unor sosuri condimentare tip ketchup cu conținut redus de glucide, utilizând ca îndulcitor Stevia reubadiana;
- Soluții tehnologice de conservare a legumelor și fructelor cu minimizarea utilizării aditivilor alimentari.
- Determinarea conţinutului în patulină al sucului de mere (convenţional şi ecologic);
- Detectarea dioxinelor din ouă, grăsimi și carne.
Analize de laborator | Matrici alimentare / Metode de lucru | Autorizare ANSVSA | Acreditare RENAR |
Laborator Nutriție Umană | |||
Patulina | Suc de mere | DA | DA |