Servicii

Laborator Analize Senzoriale

2020-02-03

Resursă umană: 2 ingineri de industria alimentară dintre care 1 CSI și 1CSIII.

Echipamente Laborator Analiză Senzorială

Nr.

Echipament (selecţie)

Activități

1.

Sistem multisenzor pentru controlul calităţii alimentelor şi detectarea falsurilor alimentare

Analize de textura alimentelor
Analize senzoriale în panel
Analiza compușilor aromatici
cu e-nose

2.

Aparat pentru caracterizarea texturii produselor alimentare

3.

Cuptor electric încastrabil

4.

Plită încastrabilă mixtă cu arzător, triplă coroană și plită electrică

5.

Cuptor cu microunde cu grătar, defreezer, toaster

6.

Maşină de spălat vase

7.

Hotă electrică

8.

Mixer pentru lichide

9.

Balanţă/cântar de bucătărie

10.

Robot de bucătărie cu cuva metalică

Servicii de cercetare, de testare

  • Evaluarea senzorială a produselor alimentare (produse de panificaţie, sucuri, gemuri etc.);
  • Studii privind preferinta consumatorilor pentru anumite produse;
  • Analiza texturii produselor alimentare (utilizand aparatul Texture Analyser); Amprentarea compozitiei volatile a produselor alimentare (utilizand aparatul Prometheus).