Pe măsură ce populația mondială este de așteptat să crească, cererea de alimente va urma același model. Din păcate însă, resursele disponibile nu vor putea susține această tendință. Ca efect suplimentar, producția de alimente este afectată de rate uriașe de pierderi care, bineînțeles, reprezintă un consum inutil din resursele din ce în ce mai puțin disponibile.
De aceea, trebuie să profităm la maximum de resursele pe care le avem la dispoziție, să transformăm agricultura tradițională într-una durabilă, pentru a asigura o producție ridicată, alimente mai hrănitoare și produse de mai bună calitate. Conceptul și principiile economiei circulare în întregul sistem alimentar pot reduce amprenta asupra mediului și pot minimiza pierderile și risipa de alimente.
Proiectul PROVIDE se concentrează pe valorificarea subproduselor din industria alimentară pentru a fi folosite în panificație. Procesele folosite vor fi procese de inovare ’’verzi’’, cu sub-produse provenite de la alimente ecologice, noile produse rezultate putând fi comercializate ca ’’organice’’.
Astfel, primul eveniment organizat sub umbrela proiectului PROVIDE , proiect care are ca scop promovarea circularității în sistemul alimentar, va fi dedicat cercetătorilor, autorităților finanțatoare și de control, fermierilor, procesatorilor de alimente, retailer-ilor, comercianților, procesatorilor de alimente și publicului larg.
Evenimentul Valorificarea deșeurilor alimentare în noi produse de consum va fi susținut online, pe 17 Noiembrie 2021 și va fi structurat în două părți:
- OPEN EVENT (10.00 CET-12.30 CET / acces general - link acces https://us02web.zoom.us/j/83688945155).
- întâlnire de proiect (13.30 CET- 16.30 CET / acces restricționat doar pentru membrii proiectului PROVIDE - link acces cu parolă https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0vcOipqzgoHNX149X8b3Xbo9agth1tR5jM)
Alăturați-vă discuției noastre despre programul de finanțare al CE Horizon 2020, SUSFOOD2 și CORE Organic Cofunds și câteva dintre proiectele finanțate, despre subiecte precum valorificarea deșeurilor alimentare și despre studii de caz ale unor companii care activează în domeniul alimentelor ecologice sau al producției de alimente ecologice din România și Italia!
Participarea la eveniment este gratuită! Agenda aici.
Așteptăm înscrierile dvs. la adresa cristina.stanciu@bioresurse.ro